*Nettavisen* Nyheter.

Ekstra-regning for gravplass

Foto: Asle Bentzen

Selv om myndighetene har slått fast at ekstra-regningen for gravplassen ikke burde vært sendt ut, nekter kirkegårdssjefen å betale tilbake pengene.

På rundt 400 graver ble det festet en lapp der de etterlatte fikk beskjed om å ta kontakt med Bergen Kirkelige Fellesråd. Der fikk de beskjed om å etterbetale gammel festeavgift, eller å la gravene bli jevnet med jorden. Etterbetalingen var for festeavgift som skulle vært betalt for opptil 40 år siden.

Rundt 200 betalte regningen, mens de andre nektet. De klaget på regningen, og fikk medhold fra Kirkedepartementet i at festeavgiften skulle vært krevd inn og betalt i forkant, og ikke burde kreves inn så lenge etterpå, melder NRK Hordaland.

Kirkegårdssjef May Kristin Røen sier det heledreier seg om en oppryddingsaksjon for å fjerne graver som ikke ble stelt eller betalt for. Hun avviser at det var snakk om en regning, og sier det dreier seg om et tilbud man kunne akseptere eller la være. Hun nekter imidlertid å betale tilbake pengene til de 200 som betalte regningen.

- De som har betalt skal se på det som en investering i historien sin, og at de fikk beholde graven, sier kirkegårdssjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.