RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekstraordinær smell i Hands

Sist oppdatert:
IT-selskapet Hands klarte pluss på driften i andre kvartal, men avviklinger og gammelt grums ga solid minus på bunnlinjen
Hands fikk et resultat før skatt på minus 6,9 millioner kroner i andre kvartal, mot minus 11,4 samme kvartal i fjor.

Resultatet er belastet med 7,4 millioner kroner for avvikling av konsernfunksjonen og avsetninger som relaterer seg til utsalg av virksomhet i 2003, opplyses det.

- Det forventes ikke at fremtidige perioder blir belastet med ytterligere kostnader av denne karakter, heter det.

Driftsinntektene falt fra 38,0 til 35,7 millioner, mens driftsresultatet gikk fra minus 7,8 til pluss 1,0 millioner kroner.

Det har vært kutt i antallet ansatte, mens produktiviteten målt som omsetning pr. ansatt har økt med 11 prosent, opplyses det.

- Hands erfarte gjennom kvartalet en gradvis økning i etterspørselen. Dette resulterte i en sterk juni der selskapet inngikk en rekke nye kontrakter, heter det.

- Styret forventer en moderat til positiv utvikling i etterspørselen av IT-løsninger og tjenester. Inngåelse av flere større kontrakter i andre kvartal forventes å øke kapasitetsutnyttelsen i konsulentapparatet i andre halvår, heter det videre.

- De tiltak som er gjennomført i første halvår med å tilpasse organisasjonen fra et nordisk konsern til et norsk selskap vil medføre ytterligere kostnadsreduksjon og bedre marginer for andre halvår, skriver Hands.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere