Ekstrem voldsnatt i Vestfold

Foto: (Østlands-Posten)

Mann stukket i halsen i Larvik, to personer stukket med kniv av Larvik-mann i Sandefjord, og mann slått ned med ølglass i Stavern.

26.09.10 17:45

Natt til søndag ble svært hektisk for politiet i Vestfold, og det var en lang rekke av voldsepisoder som preget natten. Tre personer ble stukket med kniv eller knivlignende gjenstander, og flere personer ble utsatt for vold på utesteder, skriver Østlands-Posten.

Stukket i halsen

I en leilighet på Bisjord i Larvik ble en mann stukket med det som trolig var et skrujern eller kniv i blant annet halsen litt etter midnatt. Mannen ble alvorlig skadet, og ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo. Mannen ble natt til søndag operert for skader i bryst, hals og hode.

Det ble umiddelbart satt i gang en væpnet leteaksjon etter gjerningsmannen, og rundt klokken fire natt til søndag ringte mannen selv til politiet. Kort tid etter ble mannen, en 30-åring fra Larvik, pågrepet uten dramatikk.

Politiet har så langt ikke sagt noe om foranledningen til stikkeepisoden.

Operasjonsleder ved politisentralen i Vestfold, Åge Haakonsen, sier til ØP søndag formiddag at det har vært uvanlig mange episoder av vold denne natten.

- 14 personer satt i arresten søndag morgen, noe som ikke er uvanlig. Det uvanlige er at så mye av det skyldes grov vold, sier Haakonsen.

19-åring tatt for knivstikking

Cirka klokken halv to natt til søndag var det omfattende uro på torget i Sandefjord. To menn på 25 og 32 ble stukket med kniv, og en tredje person, som forsøkte å forhindre episoden, ble skadet i hodet. De tre ble lagt inn på sykehuset i Tønsberg, og tilstanden til de to ble søndag morgen betegnet som alvorlig men stabil.

Klokken seks søndag morgen ble en 19 år gammel mann fra Larvik pågrepet for knivstikkingen. Mannen ble fraktet til arresten i Tønsberg.

Slått med ølglass i Stavern

En mann ble sendt til sykehus i ett-tiden natt til søndag, etter at han ble slått i hodet med et ølglass på et utested i Stavern.

Mannen blødde kraftig, og han ble hentet med ambulanse og kjørt til legevakta i Larvik. Så langt ØP Nett forstår skal mannen ikke være alvorlig skadet.

Gjerningsmannen, en 26 år gammel mann fra Larvik, ble pågrepet og kjørt til sentralarresten i Tønsberg.

Kvinne overfalt i Tønsberg

En kvinne i 20-årene meldte i tretiden natt til søndag, at hun var blitt overfalt av en ukjent mann ved sin bopel i Tønsberg.

Kvinnen hadde vært på byen, og da hun skulle gå hjem til bopelen i sentrum, fulgte en mann etter henne. Kvinnen gjorde imidlertid, ifølge politisentralen i Vestfold, motstand, og kraftig anskrik, og mannen løp fra stedet.

Kvinnen kom ikke fysisk til skade under overfallet, og gjerningsmannen er fortsatt ikke pågrepet. Ifølge politiet er han en mann på rundt 30 år, cirka 175 cm høy, og han var iført mørk hettegenser.

Slått ned i Horten

En mann ble hentet av ambulanse etter at han ble slått ned på et utested i Horten i tretiden natt til søndag.

Mannen måtte sy flere sting i hodet, og gjerningsmannen, en 42 år gammel mann fra Horten, er pågrepet og satt i arrest i Tønsberg.

Les mer om alle voldsepisodene i Østlands-Posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.