Gå til sidens hovedinnhold

Ekstremt for Almedie

Mediesenteret for ungdom i Groruddalen, Almedie har fått støtte fra Kulturdepartementet til sitt vinterfilmprosjekt. «Oslo Escapades». Stikkordene er ekstremt og urbant.

BYDEL ALNA: Almedie skal forene ekstreme vintersportalenter og talenter innen historiefortelling. Det skal etter planen bli en ekstremsportkortfilm.

Ifølge prosjektbeskrivelsen skal det lages en ett minutt lang teaser som skal være Bydel Alnas bidrag til ski-VM.

Almedie skal også lage en fotoserie med bilder som skal beskrive vintersport og urbane miljøer. Det skal gjøres i både 2D og 3D, melder Bydel Alna på sine nettsider.

Prisvinner

Almedie er et mediesenter for Groruddalen-ungdom mellom 12 og 20 år. Etter tre og et halvt års drift har mediesenteret blitt en sterk lokal ressurs. Filmgruppa i Almedie har utmerket seg med å vinne flere priser. Blant annet Amandus-pris for beste musikkvideo. HipHop-duoen Karpe Diem og TV-kanalen Euronews laget i fjor en reportasje om integrering i Oslo. De valgte å besøke Almedie og Trosterudklubben.

Over flere dager ble innslaget vist til 25 millioner TV-seere i Europa.

Tilbyr mye

Almedie holder til på Trosterudklubben. Mediesenteret har mye fint utstyr å tilby. Blant annet et stort utvalg i kameraer. Det har også et film- og fotostudio ungdom kan bruke. Blant mye annet, tilbyr også Almedie kurs for både nybegynnere og viderekomne.

Forøvrig mottar Almedie årlig et tilskudd på rundt 300.000 kroner fra Groruddalssatsingen, noe som har satt dem i stand til å kjøpe inn utstyr og leie inn veiledere.

Her kan du se andre prosjekter ungdommen i Almedie har laget!

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial