RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deprimerende syn i Holly Springs i Mississippi etter tornadoens herjinger.
Deprimerende syn i Holly Springs i Mississippi etter tornadoens herjinger. Foto: Handout (Reuters)

Ekstremt julevær kostet minst 25 amerikanere livet

Sist oppdatert:
Biler ble feid av motorveien, og hus ble lagt flate. Uværet som har rammet flere amerikanske delstater denne julen, har kostet minst 25 menneskeliv.

Ekstremværet, som henter styrke fra unormalt varme luftstrømmer, vil trolig fortsette de neste dagene, ifølge eksperter. De advarer om forsinkelser på flyplasser og oversvømte veier når reisende vender hjem etter juleferien.

I Texas omkom minst åtte personer da en tornado rammet det tett befolkede området Dallas-Fort lørdag kveld. Uværet feide biler av motorveiene og la bolighus flate.

Rekke av stormer

Samtidig forsøkte millioner av amerikanere å komme seg etter å ha blitt rammet av en rekke kraftige stormer tidligere i julehelgen.

Uværet, som rammet seks delstater, kostet minst 17 mennesker livet, og i både Alabama og Mississippi er det erklært unntakstilstand. I Mississippi ble ti personer bekreftet omkommet lørdag, mens Alabama må håndtere flom i tillegg til tornadoens ødeleggelser.

I tillegg er minst 60 personer skadd i stormene.

I Texas er minst 50.000 uten strøm som følge av tornadoen. Elektrisitetsstolper knakk som fyrstikker, ifølge lokale medier.

Uvanlig mildt

Det er uvanlig mildt for sesongen i Midtvesten, og uværet skyldes varm, fuktig luft fra Mexicogolfen som treffer kaldere, tørrere luft fra Canada. Stormene som rammer regionen denne julen, er typisk for vår- og sommermånedene. Det er sjelden USA rammes av tornadoer i desember. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere