RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekstremt lave renter i USA

Sist oppdatert:
De lange rentene i USA når ekstremt lave nivåer i dag. Renten på tiårige statsobligasjoner er nå rundt det laveste nivået på femti år. Markedet tror sentralbanksjef Alan Greenspan vil forsøke å presse ned lange renter ytterligere
Deflasjonsspøkelset skremmer vannet av rentemarkedet i USA, og investorer er nå villige til å akseptere en rente på bare 3,30 prosent over ti års sikt.

Yielden på amerikanske tiårige statsobligasjoner har i dag vært nede i 3,30 prosent.

Dette er rundt det laveste nivået på femti år, siden begynnelsen av 1950-tallet.

Nedgangen i langrentene i USA de siste tre ukene har vært den kraftigste på femten år.

Markedet forventer at den amerikanske sentralbanken vil kjøpe obligasjoner for å drive langrentene ned, og har kjøpt obligasjoner, og dermed drevet renten ned, for å ligge i forkant av dette.

Mange tror at sentralbanken vil kjøpe obligasjoner ettersom det er lite mer å gå på når det gjelder de korte rentene, siden styringsrenten allerede er kuttet til 1,25 prosent.

Dette vil være første gang siden begynnelsen av 1960-tallet at den amerikanske sentralbanken går til et slikt skritt for å presse ned rentene og dermed stimulere økonomien.

Lavre lange obligasjonsrenter vil igjen drive ned nivået på fastrentelån for bolig, og dermed bidra til å holde trykket i boligmarkedet i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere