Uværet traff land ved Intracoastal City, rundt 250 kilometer vest for New Orleans. I en kort periode ble Barry omtalt som en kategori 1- orkan med en vindstyrke på 120 kilometer i timen. Det amerikanske orkanvarslingssenteret (National Hurricane Center) har nå nedgradert uværet til en tropisk storm, etter at vindstyrken har falt til 113 kilometer i timen.

Det er ventet at uværet vil svekkes ytterligere etter hvert som det trekker lenger inn i landet fra kysten.

Stengt flyplass, oversvømte motorveier og veltede trær

Flyplassen i Louisianas største by, New Orleans, er stengt for dagen, og tusenvis har måttet evakuere hjemmene sine.

Lørdag kveld har vannstanden i visse områder i St. Johns's Parish, som ligger ved siden av New Orleans, nådd 60 centimeter.

TV-bilder fra regionen viser overfylte kanaler, oversvømte motorveier og veltede trær og kraftledninger. Vannstanden i flere elver har oversteget dikene.

Les også: Ekstremværet Barry har truffet land i USA

100.000 uten strøm

Guvernør John Bel Edwards er klar på at folk må ta nødvendige forholdsregler.

– Dette er kun begynnelsen, sa han på en pressekonferanse lørdag.

Kystvakten har så langt reddet et titalls mennesker fra det avsidesliggende samfunnet Isle de Jean Charles, hvor vannet steg så høyt at noen av innbyggerne måtte klatre opp på takene sine.

Les også: Meteorologen: - Ingen stasjoner vil rapportere over 20 grader på mandag

Orkanvarslingssenteret understreker samtidig at uværet også vil ramme områder lenger inn i landet.

Over 100.000 abonnenter i Louisiana og Mississippi var uten strøm lørdag kveld, norsk tid.

Beveger seg sakte

Flyplassen i Louisianas største by, New Orleans, er stengt for dagen.

Samtidig er nesten 70 prosent av oljeproduksjonen i Mexicogolfen innstilt på grunn av uværet. Det tilsvarer 1,3 millioner fat.

Barry beveger seg sakte, noe som vil medføre kraftig nedbør og fare for oversvømmelser gjennom helgen og inn i begynnelsen av neste uke, ifølge NHCs varsel.

Barry fører også med seg kraftig regn i delstatene Alabama og Mississippi.

Kan slippe med skrekken

Eksperter hadde på forhånd varslet at et sammenfall av to faktorer kunne gjøre Barry ekstra skadelig for New Orleans, men lørdag kveld sier en værmelder fra den nasjonale værtjenesten NWS at New Orleans kan slippe unna det verste regnfallet.

Vannivået i Mississippi-elva er allerede svært høyt på grunn av historisk store regnmengder og at vannmengder har beveget seg oppover elven. Før Barry var nivået like under flomgrensa, som er på 5,2 meter.

Ifølge prognosene fra USAs føderale etat for hav- og atmosfæreforskning (NOAA) ventes det at elvene vil nå en topp på like over flomgrensa.

Dikene som beskytter New Orleans, som har 400.000 innbyggere, er 20 fot høye.

Oppfordrer folk til å ta alle forholdsregler

President Donald Trump har gått ut på Twitter og erklært unntakstilstand i Louisiana, og oppfordrer folk til å ta forholdsregler.

- Til alle på Golfkysten: Mens dere forbereder dere og beskytter deres hjem og familie fra flom og den kommende stormen, er det viktig at dere følger beskjedene fra FEMA, fra både statlige og lokale myndigheter, skriver han.

FEMA står for Federal Emergency Management Agency, og har som ansvar å koordinere responsen på katastrofer. FEMA er et byrå innen det amerikanske sikkerhetsdepartementet.

- Vær så snill å vær forberedt, forsiktig og trygg, oppfordrer Trump i slutten av tweeten sin.

Oppfordrer til forsiktighet

TV2 skriver at guvernør John Bel Edwards har kalt ut 3000 personer fra nasjonalgarden til å bistå i sikkerhetsarbeidet.

- Det kommer til å komme store regnbyger over en stor del av Louisiana. Storm, høy vannstand og regn. Vi kommer til å få alle tre, sier guvernøren til NBC News.

Klamret seg til hustakene

Noen steder har det regnet så mye at at kystvakten har måttet redde mer enn et dusin personer fra den oversvømte øya Isle de Jean Charles, sør for New Orleans.

Der hadde vannet steget så høyt at beboerne klamret seg til hustakene, melder nyhetsbyrået AP.

Det skal ha blitt brukt helikopter til å plukke opp noen beboere fra takene deres, og noen personer ble hentet med båt og fraktet bort fra sine oversvømte hjem lørdag morgen, skriver AP.

Katrina

Da byen ble rammet av orkanen Katrina i 2005, ble 80 prosent av byen oversvømt. Orkanen er den dødeligste i nyere amerikansk historie.

Om lag 1.800 mennesker mistet livet, og det kostet 150 milliarder amerikanske dollar, eller om lag 1.278 milliarder kroner å reparere skadene.

Til sammenligning er utgiftene i det norske statsbudsjettet for 2019 på 1.377 milliarder kroner.