RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekte japansk gladaction

Sist oppdatert:
Vanligvis liker vi spillere å se på oss selv som en gruppe med forkjærlighet for dype spill, omfattende historier og såkalt intelligent underholdning. ”Otogi” er ingen av delene.

”Otogi: Myth of Demons” er en action-tittel av ”Devil May Cry”-skolen som går ut på å drepe/ødelegge det som er. Spillet har ingen annen mening enn å hjelpe deg med og bli kvitt aggresjon, og innimellom er det alt vi trenger. Her får man for eksempel bonuspoeng hvis alt på banen ligger i ruin, og tro meg når jeg sier at det er mye å ødelegge. Historien i spillet går ut på at en passasje ble åpnet og mørke krefter strømmet inn over landet ”Otogi” befinner seg i. Himmelen ble sort, og da lyset igjen skinte, var alt ødelagt. Med andre ord: ”Payback time!”.

Helten i spillet er et halvdødt japansk klanmedlem med flere liv på samvittigheten enn en gjennomsnittlig samurai. Nå befinner Raikoh (som han heter) seg midt mellom livet og døden, og det eneste som holder han på jorda er en prinsesse. Hun har ulike oppdrag som må utføres før Raikoh sin klans ugjerninger blir tilgitt, noe han tydeligvis higer veldig etter. Helten vår er, som seg hør og bør, en skikkelig tøffing. I tillegg til å kunne hoppe forferdlig høyt og sprinte bortover i løse lufta, har han en ting for store våpen.

”Otogi” nøyer seg ikke med å holde kampene i bare ett rom. Her flyr både du og dine motstandere gjennom ulike konstruksjoner, og det er så sinnsykt (i mangel på et bedre ord) kult. Dette er både blant de stiligste og vakreste actionspillene som er laget. Følgende kan være et eksempel: Raikoh treffes av en motstander og flyr gjennom et rom så to stolper kollapser. Når helten vår er på beina igjen, får fienden smake sin egen medisin og blir truffet såpass hardt at han/hun knuses mot en vegg. Jeg kan faktisk ikke kommer på et annet spillet med såpass brutale (ovenfor interiør og byggkonstruksjoner) kamper som i ”Otogi”. Og til alle dere KrF-ere der ute, denne tittelen inneholder omtrent ikke blod.

Nå høres det vel ut som dette japanske spillet kun dreier seg om slåssing, og det er nesten helt riktig. Raikoh må ha en kontinuerlig tilførsel med magisk energi for å holde seg i live, og den eneste måten å skaffe denne på er og kverke fiender. Men utviklerstudioet ”From Software” har også fått plass til et lite rollespillelement, Raikoh sine ferdigheter øker nemlig ved at han slåss mye. ”Otogi” inneholder også en hel haug våpen som anskaffes på ulike måter. Enkelte må kjøpes, mens andre låses opp ved at man klarer spesielle ting som for eksempel å løpe gjennom en bane på to minutter. Spillet sier ikke hvordan man får tilgang til de ulike spesialvåpnene, så innimellom blir det ren gjetting.

Teknisk er dette blant de beste konsollspillene noensinne, grafikken er såpass vakker at du risikere overopphetning i topplokket. Animasjonene, lyseffektene, karaktermodellene, alt er rett og slett nydelig. Musikken og lyden holder også et høyt nivå. Sistnevnte er for det meste skriking, skråling og lyden av stål mot andre flater, mens musikken består av stemningsskapende, japanske trudelutter. Kontrollen er enkel og grei, det å mestre de grunnleggende ferdighetene i ”Otogi” tar ikke veldig land tid. Likevel kommer det til å ta en god stund før du drar de heiteste kombinasjonen og beveger deg på en måte som ville fått selveste Neo til å bli grønn av misunnelse.

”Otogi: Myth of Demons” har egentlig bare to problemer, men de er såpass alvorlige at spillet faller ned til en firer på karakterskalaen. For det første er det fryktelig repetitivt, noe som gjør at du, etter en stund, kommer til å gå lei ganske kort tid etter at spillet er slått på. En hendelse sånn cirka halvveis hjelper heller ikke på situasjonen. Det andre problemet er at spillet rett og slett er for kort, du kan klare det på et par gode ettermiddager. Skal du ha alle våpnene tar det riktignok litt lenger tid, men totalen er fortsatt ikke helt oppe på det nivået vi forventer.

For å oppsummere: Har du lyst på et spill som går ut på å slakte alt og alle, viser hva maskinen din er god for og/eller er glad i action, bør du investere i ”Otogi”. Krever du variasjon, lange spill eller er medlem av et visst parti, bør du se etter noe annet (hørte jeg noen hviske ”Star Wars: Knights of the Old Republic”?).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere