*Nettavisen* Nyheter.

Ekte klær for ekte mannfolk

Så lenge du unngår en bandana på hodet eller henger luggen over en hårbøyle er det mye du kommer unna med selv om du er mann.

16.06.04 08:45

Ekte menn leser ikke motetips så du er allerede på tynn is. Men siden du først er her kan du få med deg noen hovedtrekk. Så vi begynner med det viktigste, nemlig sportsrelaterte effekter.

Du kjenner kanskje typen, han som kommer med bandana og en nystrøket Stabæk-trøye. Det er et glimrende eksempel på hvordan man ikke skal kle seg. Men dropper du hodeplagget og Stabæk så er du godt på vei.

Idrettstrøyer
Fotballtrøyer og andre sportstrøyer er hatet av noen, men elsket av de fleste skikkelige menn. I noen tilfeller kan de skape hissige diskusjoner og håndgemeng, men som oftest inspirerer de til interessante samtaler om sport over en halvliter eller fem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Når det gjelder klubb lag så er det obligatorisk å velge trøyen til favorittlaget sitt. Dette er en god investering, for ekte menn bytter som kjent aldri favorittlag, og dermed er levetiden ekstremt lang. Det er heller ikke nødvendig å kjøpe ny trøye selv om laget ditt bytter drakt, gamle drakter verdsettes ofte vel så høyt som nye drakter.

Overnevnte gjelder spesielt for norske og engelske klubber der det er mye følelser involvert. Dersom du begynner å kjøpe drakter fra mer eksotiske ligaer og landslagsdrakter fra hele verden kan du være litt mer fleksibel. Ekte menn vet å verdsette en sjelden sportstrøye.

T-skjorter og hodeplagg
Her er utvalget enormt. Et stalltips er t-skjorter fra festivaler og konserter som du har vært med på. Ellers så er t-skjorter med en hyllest til favorittartister og band sikre vinnere. Andre vinnere er skjorter med sitater fra klassiske filmer på.

T-skjorter du absolutt bør unngå er de som selges på gaten og som bare finnes i størrelse hest, gjerne med en brystfager dame på.

Skal du kjøpe deg en cap gjelder de samme reglene. Unngå gjerne billigmodellene fra gata. En god cap koster noen hundre kroner og du bruker noen måneder på å «gå den inn», men nå det er gjort har du et hodeplagg som varer i evigheter.

Bukser
De fleste prøver ulike stiler og bukser, men alle har en haug med deminbukser i skapet. Fordelen med disse er at de stort sett aldri går av moten og at de er slitesterke nok til å tåle alle sommerens festivaler samt en tippeligatur og ti med gutta.

Trikset når du skal kjøpe denimbukser er å unngå for mange detaljer. Sats på klassiske modeller fra for eksempel Levis.

Selvsagt er det jo en ekstra fordel at disse buksene kan brukes både til fotballtrøyer og til t-skjorter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sko
Mens en kvinnes garderobe ofte består av 20++ par med sko er dette noe som menn ikke bruker like mye tid på. Du kan komme langt med to par sko.

Et par med «pene» sko som du kan bruke når du skal i møter, på date med en ny dame og kanskje også til dressen. Dette er gjerne skinnsko. Fordelen med slike sko er at hvis de er fulle av søle og kebab etter forrige gang du var på byen, kan du ved hjelp av litt skopuss fjerne alle spor av gammel moro.

I tillegg trenger du et par sko som du selv virkelig liker. Her ender de fleste opp med et par tøysko, gjerne med striper eller mønster på sidene. De fleste har et par slike sko og vet å sette pris på dem selv om deres bedre halvdeler gjerne klager på dem.

Har du noen gang opplevd at en kompis har klaget på skoene dine?

Dress
Men ekte menn har også draget på det motsatte kjønn. Derfor må de av og til legge seg i selen også når det gjelder klær, da er dress tingen.

Dersom du kler deg i dress, så gjør det skikkelig. Her er det stil som gjelder (man leker ikke gentleman). Sørg for at dressen ikke er krøllete, at sokkene holder mål, at skjorta og slipset står i stil til resten osv. Dersom du skal innom gullsmeden kan en slipsnål være et godt tips.

- Ekte menn har selvironi -

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag