*Nettavisen* Nyheter.

Ekte menn kler seg ikke slik

Trodde du alt var tillatt i mote? Her er plaggene du bør styre unna.

16.10.09 08:13

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Johannessen, Sara

(LXUS.no) For hver velkledde mann, finnes det antageligvis tyve dårlig kledde menn. Og av og til er det ikke nok at moteblader og nettsider - som LXUS - forteller deg hvordan du bør kle deg. Vel så viktig er det å informere om hvordan du ikke bør kle deg.

LES OGSÅ:
Alt menn må vite om sko
Syv plagg alle menn må ha i skapet
Hvordan ødelegge et antrekk
Slik kler du deg neste sommer
Antrekket som gir deg jobben

Klær skaper som kjent folk, så klærne dine reflekterer i stor grad hvem du ønsker å være. Og dersom du ønsker å fremstå som en verdensvant og elegant mann, tar vi oss herved den frihet å fortelle deg hvilke plagg ekte menn bør styre unna.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Andrew Gombert

Fotballtrøyer

Med mindre du er på en kamp hvor du selv er i startelleveren, er det ingen grunn til å kle seg i fotballdrakter. Det kan godt hende at du elsker Arsenal høyere enn livet selv, men om du elsker din kvinne er dette neppe et antrekk hun ønsker å se deg i.

Trange jeans

Mote er vel og bra, men noen trender forsvinner raskere enn du kan si pølseskinn. La kvinner få ha de trange buksene i fred - ingen ønsker å se hele manndommen din på utstilling når du ikke er naken.

Overdesignede topper

Ed Hardy-klær er for herremote hva Yoko Ono var for The Beatles - svært ødeleggende. Og selv om fotballbrødrene Riise elsker de glorete klærne fra den selvopptatte designeren Christian Audigier, passer utspjåkete påfugler best i dyreriket. Klær med så mye farger, mønster og staffasje at de kan fremkalle epileptiske anfall har ingenting på en ekte mann å gjøre.

Ugg-støvler

Med mindre du surfer og fryser på tærne når du kommer opp av vannet, har Uggs ingenting på føttene dine å gjøre. De er feminine i formen - som de forøvrig mister etter kort tids bruk. Vi mistenker at Ugg er en fokortelse for uggly...

Klikk på bildet for å forstørre.

Joggebukser

Er du på vei til trening eller har en klein søndag hjemme i sofaen? Greit, du skal selvsagt få lov til å ha på deg kosebuksen da. Men uansett hva en skokk elever i videregående skole måtte fortelle deg: joggebukser er og blir et fritidsplagg og ikke noe du bruker på jobb - uansett hvor du jobber.

For mye smykker

Tiden da klokker var det eneste tilbehøret en mann kunne ta på seg er forbi, men det betyr ikke at du må ta den helt ut. Et lite armbånd her og en ring der er vel og bra, men når du glitrer mer enn juletreet hjemme hos farmor på Toten har du gått for langt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Picasa 3.0

For store jakker

Er det ett plagg du bør legge noen kroner i, er det en ytterjakke som sitter bra. Det hjelper lite hva du har under om frakken din har så dårlig passform at den får deg til å se ut som Michelin-mannen.

Lag på lag på lag på lag

Er ikke dressen din varm nok? Ikke fall for fristelsen det er å lesse på med ekstra cardigan, vest og genser under. Får du plass til alt dette under, er dressen din trolig altfor stor uansett, så les heller vår guide til hvordan kjøpe riktig dress og få deg en varm ytterjakke i samme slengen.

Glem ikke føttene

Antrekket ditt kan være så bra som bare det, men dersom du har bommet med fottøyet må du rykke tilbake til start. Les og pugg LXUS-skoguide og husk for all del å styre unna sokker i sandalene!

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag