RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekte trusler rundt voldsspill

Foto: HENNING KAISER (AFP)
Sist oppdatert:
Legg sammen kampsport og et spill, og resultatet er reelle trusler.

(Spillmagasinet): Etter at det første UFC (Ultimate Fighting Championchip) ble avholdt i 1993 har såkalt Mixed Martial Arts (MMA) blitt en kjempesuksess. En kampsport uten spesielt mye regler har virkelig tent publikum, og det har blitt en rekke organisasjoner som holder egne mesterskap, selv om denne typen kampsport er ulovlig over store deler av verden.

Den største er selvsagt originalen UFC, som du nærmest må ha bodd på en øde øy for å ikke ha hørt om.

Etter hvert som UFC har blitt stadig mer akseptert blant folk flest, er det også blitt stadig mer penger involvert. Kombinerer du penger og en aggressiv sport, vel da vet du at noen skal tjene noen ekstra penger på å lage spill av det.

UFC inngikk derfor en livstidskontrakt med spillutvikleren THQ, som også har avtale om kampspill basert på WWE (wrestling), og spillet har blitt en knallsuksess, spesielt i USA.

Hva denne kontrakten er verdt er ikke kjent, men åpenbart nok til at UFC i fjor kastet ut to deltakere fra serien etter at de nektet å lisensiere bort navn og utseende til THQ på livstid. Dette endte fredelig, men nå dukker saken opp igjen.

Electronic Arts ønsker ikke å sitte stille og se at THQ soper inn penger på MMA alene. Utgiveren har nemlig annonsert at de skal slippe sitt eget MMA-spill.

Nå melder Gamespot at dette ikke har gått helt upåaktet hen i UFC-organisasjonen, som altså er den desidert mest prestisjetunge organisasjonen innenfor MMA. Alle managere innad i MMA-verdenen skal ha fått beskjed fra UFC at alle deltakere som ikke har kontrakt med UFC, og som velger å være en del av EAs spill, aldri vil få mulighet til å delt i UFC-arrangerte kamper.

Det kan dermed se ut til at EA vil få problemer med å rekruttere store navn til sin satsing. Ifølge MMA News ser det ut til at EA derfor nå går etter tidligere stormestere, som Tim Sylvia, som ikke lenger er en del av UFC-sirkuset.

Om dette i så fall blir realiteten kan EAs spill fort bli en «oldboys»-versjon av kampsporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere