Ektemann tiltalt for overlagt drap: - Kona lå og sov da han gikk til angrep med øks

Ektemannen ble pågrepet 19. juni 2013 etter funnet av en død kvinne på Jessheim. 55-åringen står tiltalt for overlagt drap. Han skal visstnok ha angrepet kona med øks mens hun sov. Her blir den døde kvinnen hentet av begravelsesbyrået.

Ektemannen ble pågrepet 19. juni 2013 etter funnet av en død kvinne på Jessheim. 55-åringen står tiltalt for overlagt drap. Han skal visstnok ha angrepet kona med øks mens hun sov. Her blir den døde kvinnen hentet av begravelsesbyrået. Foto: Ole Berg-rusten (NTB scanpix)

Tiltalen avslører rystende detaljer.

17.03.14 11:04

Den 55 år gamle mannen er etter riksadvokatens ordre satt under tiltale for overlagt drap på sin kone (52) om morgenen onsdag 19. juni 2013.

I tiltalen kommer det fram at ektemannen – «etter forutgående overveielser» – gikk til angrep på sin kone med en øks mens hun fortsatt sov, skriver Romerikes Blad.

Tiltalen gir videre et rystende bilde av selve drapshandlingen.

- Utført på en grusom måte

Den drapstiltalte ektemannen og kona er av pakistansk opprinnelse og kom til Norge på slutten av 1980-tallet. De hadde fire barn sammen, som alle bor i Norge. Barna er i alderen 22 til 31 år.

Barnas bistandsadvokat, Per Ove Marthinsen, forteller til RB at barna er kjent med innholdet i tiltalen og at den lyder på overlagt drap.

- Dette er en veldig alvorlig tiltale, det kan nesten ikke tenkes en mer alvorlig tiltale, sier Marthinsen.

- Drapet er gjort etter overveielse, og utført på en grusom måte. For mine klienter, som har en far som har drept deres mor, så er det klart dette er tøft. Men søsknene er svært ressurssterke og veldig sammensveiset. De er flinke til å ta vare på hverandre, fortsetter bistandsadvokaten.

Fryktet for sitt eget liv

Den drepte firebarnsmoren skal ha levd i frykt for sitt eget liv etter at ektemannen banket henne og kom med gjentatte drapstrusler noen år tidligere. I en dom fra Øvre Romerike tingrett i 2009 – der ektemannen ble dømt til 90 dagers fengsel – heter det:

«Hun ga uttrykk for at hun var svært redd for tiltalte og at hun fryktet at han ville ta livet av henne en dag».

Kona bodde en periode på krisesenter etter den første drapstrusselen, men flyttet senere tilbake til ektemannen.

Klokka 11.15 drapsmorgenen meldte ektemannen selv ifra på en instutisjon at noe hadde skjedd hjemme. Få timer senere rykket politiet ut og fant kvinnen død.

Les flere saker i Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Drap

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag