NEW YORK/OSLO (Nettavisen): Fire personer er døde etter at kongressbygningen i Washington D. C. ble beleiret onsdag. Den ene av dem er en kvinne som ble skutt, bekreftet talsperson Dustin Sternbeck hos politiet i Washington D.C natt til torsdag.

Kvinnen som døde ble skutt av US Capitol Police, opplyste politisjef Robert Contee, ifølge Politico. Det skjedde idet en gruppe opprørere forsøkte å bryte seg gjennom en barikkadert dør i kongressbygningen. På den andre siden av døren sto væpnet politi.

Ifølge politiet var det en politibetjent som avfyrte skuddet, melder NBC. Hendelsen er under etterforskning, og betjenten er permittert i påvente av resultatet av denne.

I tillegg til kvinne døde tre personer etter det politiet omtaler som «medisinske nødhendelser».

Les også: – Denne videoen avslører at president Trump ikke er mentalt frisk

52 personer arrestert

Ved 05.30-tiden norsk tid melder CNN at 52 personer er arrestert, 26 av dem ble arrestert inne på eller rundt Capitol Hill.

Ifølge politiet ble det brukt tåregass fra deres side inne i kongressbygningen, mens opprørerne tok i bruk et kjemisk stoff mot politifolkene.

Les også: Identifisert: Dette er mannen med hornene

Politiet opplyser også at det ble funnet to rørbomber utenfor hovedkvarterene til Republikanerne og Demokratene. I tillegg ble det funnet en såkalt molotov-cocktail ved kongressbygningen.

Identifiserer den døde kvinnen

Fox News meldte at kvinnen som ble skutt og drept heter Ashli Babbitt. Hun er veteran fra forsvaret med 14 års tjenestetid i det amerikanske flyvåpenet.

Ektemannen forteller at hun skal ha vært en sterk Trump-tilhenger. Babbitts svigermor sier følgende til TV-kanalen WTTG-TV:

- Jeg aner ikke hvorfor hun gjorde dette.

Flere politifolk ble skadet i nattens storming, melder CNN.

Det var mens Kongressen skulle godkjenne valgseieren til Joe Biden at demonstranter utenfor tok seg inn i bygget.

Les også: Hardt ut mot Trump: - Forsøk på et statskupp, egget frem av en korrupt president

Capitol-politiet trakk våpen

Det var da folk tok seg inn i bygget at Capitol-politiet trakk våpen og barrikaderte døren til kammeret i Representantenes hus der det vanligvis blir holdt samlinger i Kongressen.

Les også: Erna Solberg om de voldelige demonstrasjonene: - Trump har ansvar for å stoppe dette

Lovgiverne ble etter hvert evakuert til et ukjent sted. På innsiden av bygget tok personer seg inn på kontoret til Nancy Pelosi.

Utenfor bygget var det lenge svært mange demonstranter, men kvart på tolv norsk tid, meldte sikkerhetssjefen i Kongressen at bygningen var sikret like før portforbudet i Washington skulle tre i kraft klokken 18 lokal tid.