Ektemannen kjent skyldig i drapet på Agnes Müller

6. mai 2014 hentet politiet opp en bylt fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Det viste seg å være den savnede tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller, og ektemannen hennes erkjente drapet.

6. mai 2014 hentet politiet opp en bylt fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Det viste seg å være den savnede tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller, og ektemannen hennes erkjente drapet. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix/privat

Juryen i Gulating lagmannsrett har kjent Thomas Müller (35) skyldig i overlagt drap på kona Agnes Müller i fjor, melder Stavanger Aftenblad.

11.05.15 14:43

Juryen kjente ham også skyldig i voldtekt, melder Stavanger Aftenblad. Retten skal nå fastsette lengden på straffen, og aktor og forsvarer vil legge fram sine påstander tirsdag morgen.

Da saken gikk i Jæren tingrett, fikk Müller 21 års fengsel for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ektemannen nektet i lagmannsretten straffskyld for overlagt drap, selv om han har vært helt klar på at det var han som drepte henne. Müllers forklaring var at kona ønsket å dø, og at de to brukte flere måneder på sammen å planlegge hvordan det skulle skje.

Den tyske rørleggeren bandt ifølge tiltalen kona på hender og føtter i huset deres i Forsand før han voldtok og kvalte henne 16. april i fjor. Etter drapet fraktet han liket til Dørvika og dumpet det på dypt vann i Lysefjorden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.