RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ektemannen tilstår å ha tatt livet av åttebarnsmor i Vest-Agder


GJORDE UNDERSØKELSER: Krimteknikere fra politiet var natt til lørdag på plass på Nodelandsheia i Songdalen kommune der en kvinne ble funnet drept fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
GJORDE UNDERSØKELSER: Krimteknikere fra politiet var natt til lørdag på plass på Nodelandsheia i Songdalen kommune der en kvinne ble funnet drept fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Mannen som er siktet for å ha drept sin kone i parets bolig i Songdalen i Vest-Agder fredag kveld, har erkjent å ha tatt livet av ektefellen.

– Den siktede er en 49 år gammel mann fra Syria. Han har vært i Norge i to år, og er ikke tidligere straffedømt, sa lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, på en pressekonferanse i Kristiansand lørdag morgen.

Politiet ble varslet fredag klokken 20.50. Da nødetatene kom fram til stedet, fant de mannens 43 år gamle kone død i parets bolig i Nodeland i Songdalen kommune.

Mannen meldte seg selv for politiet klokken 21.50 ved Kristiansand politistasjon. Den siktede mannen erkjente å ha forvoldt sin kones død da han forklarte seg natt til lørdag.

– Bunnløs fortvilet

– Det er for tidlig å si noe om dødsårsak, og det gjenstår mye teknisk og taktisk etterforskning. Vi vil også fortsette med avhør av familiemedlemmer og eventuelle vitner. Kriseledelsen i Songdalen er i beredskap, sier Pedersen.

Til VG sier den siktedes forsvarer, Knut Henning Larsen, at mannen er svært lei seg etter hendelsen.

– Den siktede er i sorg og er bunnløst fortvilet, sier forsvareren.

Åtte barn

Kriminalteknikere jobbet på åstedet natt til lørdag og vil fortsette arbeidet gjennom helgen. Ved 3.30-tida natt til lørdag ble båren med den avdøde kvinnen brakt ut av huset, skriver Fædrelandsvennen.

Avisen skriver at det skal ha vært flere personer til stede i boligen i tiden rundt drapet, men seksjonsleder John Thomas Homme i Agder politidistrikt ønsker ikke å utdype hvem som var til stede når.

Ifølge Dagbladet har paret har åtte barn. Kriseteamet i Songdalen kommune og barnevernsvakta i Kristiansand har foreløpig tatt hånd barna, som er i alderen fra 15 år og nedover.

Mannen skal fremstilles for varetektsfengsling over helgen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere