Gå til sidens hovedinnhold

Ektemannens dobbeltspill får konsekvenser

Den siktede ektemannens dobbeltspill sørger for en utvidet siktelse mot ham.

Søndag sa politiet at det høyst sannsynlig var liket av Janne Jemtland som ble funnet i Glomma lørdag. Endelig identifisering blir gjort under obduksjonen mandag.

- Vi har en teori om hvordan Janne Jemtland ble drept, og den vil ligge til grunn for siktelsen, sa politiadvokat André Lillehovde van der Eynden under pressekonferansen søndag, skriver Ringsaker Blad.

Ektemannen meldte selv kona savnet. Samtidig skal han nå i avhør tilstått at han har hatt en rolle da Janne Jemtland forsvant fra sitt hjem 29. desember. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld. Politiet har i dag ingen andre mistenkte i saken.

36 år gamle Janne Jemtland ble meldt savnet av ektemannen 30. desember. Politiet oppfattet ikke forsvinningen som alvorlig. Leteaksjon ble derfor ikke igangsatt før han tok kontakt på nytt 31. desember.

Les egen sak: Mannen ringte politiet lørdag morgen. Søndag ble det igangsatt leteaksjon

Ektemannens forklaring

Om kvelden 28. desember hadde ekteparet vært på fest på forsamlingshuset Veldrom. De to tok drosje hjem sammen. Ektemannen fortalte politiet at kona forlot huset ved 02-tiden den natten. Hennes mobiltelefon ble fanget opp av en mobilstasjon i Brumunddal ved 05.50-tiden 29. desember.

Fra 2. januar: Politiet etterlyser savnet småbarnsmor

Store ressurser ble satt inn i letingen etter Janne Jemtland. 4. januar fant politiet blodspor etter henne langs Fagerlundveien i Brumunddal.

Les også: Politiet tror savnet kvinne i Brumunddal kan ha blitt påkjørt

6. januar ble nye blodfunn gjort. De to funnene ble gjort cirka en mil fra parets bolig, i nærheten av Brumunddal sentrum.

Falsk forklaring

Ektemannen har hele tiden sagt at han ikke visste hvor kona ble av. Politiet mener nå at det var han som drepte henne, og gjemte liket.

– Det ligger i sakens natur at dette er overtredelse av straffelovens bestemmer om falsk forklaring, og det innebærer en utvidelse av siktelsen, sier politiadvokat Andre Lillehovde van der Eynden til Østlendingen.

Først etter viktige tekniske funn ved parets bolig fredag, ble ektemannen pågrepet og siktet for drap. Politiet hadde da undersøkt huset tre ganger tidligere, men ikke gått grundig til verks. Politikilder sier til Aftenposten at man ønsket å unngå en full ransaking av boligen av hensyn til familien, og at det derfor ikke skjedde før politiet var rimelig sikre på at ektemannen hadde noe med forsvinningen å gjøre.

Fant blod i hjemmet

Hamar Arbeiderblad skriver at det ble funnet blod fra Janne Jemtland i deres felles hjem fredag.

Den natten satt ektemannen i politiavhør til klokken 02 lørdag morgen.

Lørdag morgen rykket politiet ut til Eid Bru ved Glomma - sju mil fra ekteparets hjem. Der ble det som trolig er liket av Jemtland, funnet.

Politiet sier funnet ble gjort etter at de fikk ny informasjon i etterforskningen. Ifølge NRK har ektemannen fortalt hvor han gjemte liket. Dette er ikke bekreftet av politiet.

– Han samarbeider med politiet og forklarer det han kan for å oppklare saken, sier advokat John Christian Elden til NRK. Han erkjenner ikke straffskyld for overlagt drap, sier Elden, og utelukker dermed ikke at ektemannen kan ha forklart at han har hatt befatning med dødsfallet og forsvinningen.

Les mer

Venstre sier ja til regjeringsdeltakelse

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken