RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ektepar dømt for grov utroskap og bedrageri

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Et ektepar er i Asker og Bærum tingrett dømt til henholdsvis tre år og to og et halvt års fengsel for blant annet grov utroskap og grovt bedrageri knyttet til drift av private barnehager.

Ett år av straffen er gjort betinget for begge. Begge ble idømt inndragning på til sammen 4,5 millioner kroner og fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i henholdsvis fem og tre år, samt til å betale erstatning på til sammen rundt 1 million kroner, opplyser Økokrim i en pressemelding.

- De tiltaltes utroskapshandlinger i denne saken kan bidra til å undergrave tilliten til private aktører innen barnehagesektoren, heter det blant annet i dommen.

Ekteparet eide flere selskaper som drev barnehager i Oslo og er dømt for blant annet overfakturering av husleie, kontantuttak og belastning av private kostnader, som urettmessig belastet selskapene for cirka 7,6 millioner kroner. Tappingen medførte at selskapene gikk konkurs.

Dommen omfatter i tillegg konkurskriminalitet, tyveri og flere brudd på regnskapslovgivningen. Begge er dessuten dømt for grovt trygdebedrageri og medvirkning til dette på nær 1,3 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere