Ektepar klonet familiehunden

Foto: GARY I ROTHSTEIN (EPA)

Pris: 1,1 millioner kroner.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Ekteparet Ed og Nina Otto fra Florida var veldig glad i Lancelot, en labrador retriever. Så glad var de i familiehunden at de nå har betalt over én million kroner for å skape en nøyaktig kopi. Den nye hunden heter Lancelot Encore, skriver Telegraph .

- Lancy var så spesiell. Han var en menneskelig hund og kunne lese dine følelser. Han visste når man trengte trøst, sier Nina Otto, ifølge Expressen.

Fryst ned i 2008
Familien fryste ned Lancelot sin DNA for fem år siden.

Nå har tiden kommet for å se resultatet. Hundens DNA ble auksjonert bort i til bioteknologiselskaper i juli 2008. Mandag kunne det lykkelige ekteparet plukke opp Lancelot Encore på flyplassen i Miami.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sør-Korea
Hunden har blitt klonet av selskapet BioArts og født i Sør-Korea. Dette landet ligger langt fremme med hundekloning, og nylig klarte forskere å klone fram en hund fra stamceller i fettvevet. Den mest brukte teknikken i dag går ut på å bruke et donoregg blandet med hudvev fra øret.

Les også: Mann og klone

Ekteparet måtte selge smykker for å få råd til å gjenskape labrador retrieveren. Familien har fra før ti katter, ni hunder, seks sauer og fire fugler, så Lancelot Encore blir neppe ensom.

Ville du klonet din hund? Debattér her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag