RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ektepar nekter straffskyld i «norgeshistoriens verste overgrepssak»

AKTORATET: Statsadvokat Peter André Johansen og politiadvokat Anne Siv Åvitsland skal overbevise juryen om at ekteparet er skyldige etter tiltalen. I bakgrunnen advokat Gunhild Lærum, som er bistandsadvokat for alle de tre barna.
AKTORATET: Statsadvokat Peter André Johansen og politiadvokat Anne Siv Åvitsland skal overbevise juryen om at ekteparet er skyldige etter tiltalen. I bakgrunnen advokat Gunhild Lærum, som er bistandsadvokat for alle de tre barna. Foto: Per Stokkebryn (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Begge de tiltalte svarte nei på skyldspørsmålet.

HAMAR: Eidsivating lagmannsrett er i gang med ankebehandlingen av norgeshistoriens verste overgrepssak.

Les saken i rb.no her

Ekteparet fra Øvre Romerike ble i mai i fjor dømt til 17 års fengsel i Øvre Romerike tingrett for grove overgrep mot tre egne, mindreårige barn gjennom flere år.

Mandag startet ankebehandlingen i Eidsivating lagmannsretts lokaler på Hamar.

Begge de tiltalte svarte nei da lagrettsdommer Bernt Krohg spurte om de erkjente skyld for noen av postene i tiltalen.

Under aktor, statsadvokat Peter André Johansen, sin opplesning av tiltalebeslutningen fulgte ekteparet med på dokumentene, og begge ristet av og til på hodet.

Knusende dom
I tingretten ble ekteparet funnet skyldige etter tiltalen, for seksuell omgang med barn under 10 år, voldtekt, incest og vold.

I tillegg til den lange fengselsstraffen ble hver av foreldrene også dømt til å betale 450.000 kroner i erstatning til hver av de tre sønnene.

Begge foreldrene har hele tiden nektet straffskyld og anket dommen på stedet.

36 vitner
Det er avsatt 14 rettsdager til ankebehandlingen i lagmannsretten. 36 vitner er stevnet, noe som skal være sammenfallende med vitnelista i tingretten.

De tre fornærmede guttene skal i likhet med i tingretten avgi forklaring i form av videoavspilling av politi- og dommeravhør. De fire første dagene av rettssaken er satt av til videoavspilling, samt de tiltaltes forklaring.

Saken oppdateres!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere