Gå til sidens hovedinnhold

Ektepar overfalt med pistol i eget hjem

Gjerningsmannen er fremdeles på frifot.

Torsdag morgen ble et ektepar forsøkt ranet i sitt eget hjem i Selvbyggerveien på Tonsenhagen i Oslo.

Les også:Et år med brutale hjemmeran

- Et ektepar har blitt truet med pistol og tapetkniv, opplyser operasjonsleder i Oslo politidistrikt Brit Homb-Døvigen til Nettavisen.

På frifot
Paret ble overfalt i det de kom ut av sin egen bolig og forsøkt ranet. Gjerningsmannen stakk av sted til fots og politiet leter nå i området etter mannen, blant annet med bruk av hund.

- Ifølge beskrivelsen fra paret skal mannen se norsk ut og snakke østlandsdialekt. Han er rundt 180 centimeter høy og ha kraftig overkropp og være kledt i en mørk bukse, muligens en vindbukse, sier Homb-Døvigen.

Kuttskader
Kvinnen skal ha fått mindre skader etter overfallet.

- Kvinnen fikk noen mindre skader på halsen etter tapetkniven og er kjørt til legevakten.

Hvorvidt overfallet kan ses i sammenheng med lignende hjemmeran i Oslo den siste tiden, har politiet ingen formening om.

Meldingen om det brutale ranet kom klokken 08.45 torsdag morgen.

Besøkte mistenkt
Like i nærheten av ransboligen står det tre politibiler utenfor et leilighetskompleks. Ut av døren kommer fire politimenn med hjelm, rambukk og kroppsbeskyttelse. Politibetjent Ole Andreasen forklarer situasjonen.

- Vi hadde mistanker om at vedkommende som bor her er involvert i ransepisoden. Derfor har vi nå besøkt personen, men det ser ut til at vedkommende ikke er hjemme. Vi er for lite folk til å rykke inn, sier han.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant