Ektepar siktet for overgrep mot ett år gammel jente

Politiadvokat Janne R. Heltne (midten) bekrefter at et ektepar er siktet for overgrep på parets 15 måneder gamle datter. Her sammen med bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs og forsvarer Jan Bakke under fengslingsmøtet i Nordhordland torsdag.

Politiadvokat Janne R. Heltne (midten) bekrefter at et ektepar er siktet for overgrep på parets 15 måneder gamle datter. Her sammen med bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs og forsvarer Jan Bakke under fengslingsmøtet i Nordhordland torsdag. Foto: Olav Sundbor (Bergensavisen)

Da datteren ble levert i barnehagen mandag morgen, ble det slått alarm.

02.10.14 17:44

Kvinnen som sammen med ektemannen er siktet for seksuelt overgrep på den 15 måneder gamle datteren, er sjokkert over siktelsen, skriver Bergensavisen.

– Hun tar det forferdelig tungt, men stiller seg totalt uforstående til siktelsen mot henne, sier forsvareren hennes, advokat Henrik Birkeland til BA.

Det var barnehageansatte som mandag oppdaget skader i underlivet på jenten og meldte fra til politiet. Overgrepet skal ha skjedd i en av Bergens omegnskommuner.

Den lille jenten hadde skader i underlivet. Politiet ser svært alvorlig på saken, men ønsker ikke å kommentere om det er gjort tekniske funn i saken.

Bergen tingrett varetektsfengslet torsdag mannen i 40-årene for tre uker, siktet for seksuell omgang med et barn under 14 år.

– Han ba seg løslatt og nekter straffskyld, sier forsvarerens hans, advokat Jan Bakke til BA.

– Stiller seg uforstående
Bakke ønsker ikke å kommentere saken, og pressen ble pålagt referatforbud fra rettsmøtet, og kan ikke gjengi hva som kom frem i retten.

Barnemoren ble løslatt etter avhør torsdag. Hun har vært i to avhør. Datteren er tatt hånd om av barnevernet.

– Vi har ikke fått noen opplysninger fra politiet om hvordan det går med datteren. Hun er heller ikke blitt presentert for en siktelse, noe vi har bedt om, sier hennes forsvarer, advokat Henrik Birkeland til BA.

– Har hun noen forklaring på hvordan datteren er påført skadene som er forenlig med et seksuelt overgrep?

– Hun stiller seg totalt uforstående til hele situasjonen. Men hun er glad for at politiet og barnehagen tar saken alvorlig. Hun er svært interessert i å finne ut hva som har skjedd med datteren, sier Birkeland.

Les flere saker i Bergensavisen her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.