RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tall fra Folkehelseinstituttet fra 2014 viser at av barn født i Norge mellom 1967 og 2010, og som har foreldre fra Pakistan, har så mange som 41 prosent søskenbarnforeldre – eller 7.357 barn.
Tall fra Folkehelseinstituttet fra 2014 viser at av barn født i Norge mellom 1967 og 2010, og som har foreldre fra Pakistan, har så mange som 41 prosent søskenbarnforeldre – eller 7.357 barn. Foto: Sara Johannessen (NTB scanpix)

Ekteskapsforbud mellom søskenbarn lar vente på seg

Sist oppdatert:
Regjeringen vil vente på et forskningsprosjekt før den vil vurdere et forbud mot ekteskap mellom søskenbarn.

– Dette punktet i regjeringsplattformen er vi ikke helt i mål med ennå, sier statssekretær Kai-Morten Terning (Frp) i Barne- og likestillingsdepartementet til Vårt Land.

Departementet vil vente på et nytt forskningsprosjekt fra Folkehelseinstituttet.

– Innfør forbud mot søskenbarnekteskap. Bare slik kan vi få slutt på en ordning som ikke hører hjemme i 2017. Husk, lenge var slike ekteskap forbudt i Norge, og det var det gode grunner til, sier barnelege Ingvild Heier ved Oslo universitetssykehus.

Avisen skriver at svært få etniske nordmenn som er søskenbarn, gifter seg. Men i minoritetsbefolkninger er det vanligere, og det er utbredt blant dem som har opphav i særlig Pakistan, Tyrkia og Marokko.

Tall fra Folkehelseinstituttet fra 2014 viser at av barn født i Norge mellom 1967 og 2010, og som har foreldre fra Pakistan, har så mange som 41 prosent søskenbarnforeldre – eller 7.357 barn.

Tilsvarende prosenttall for barn med henholdsvis tyrkiske og marokkanske søskenbarnforeldre, er 15,8 og 15 prosent.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere