RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekteskapskrise etter Farmen

Sist oppdatert:
Anders og Hanne fikk en krise i samlivet da de slapp ut fra reality-gården.

PROFILER: Møt Farmen-deltakerne her

Oslo/Kristiansand (SIDE2): - Det er ikke til å legge skjul på at vi hadde det tøft etter at vi slapp ut fra Farmen. I kjølvannet av oppholdet måtte vi til slutt sette oss ned og snakke sammen i to uker for å løse opp flokene i ekteskapet, innrømmer Anders Trondsen og Hanne Gundersrud .

Realitydeltakerne fra Gran på Hadeland deltok på årets Farmen som ektepar.

Før de flyttet inn på gården i skjærgården i Ny-Hellesund utenfor Søgne, fortalte de til Side2 at de bare så fordeler ved å delta sammen.

Fryktet ikke samlivsproblemer
- Vi har vært sammen i 23 år, og har opplevd det meste. Så det skal mye til for at Farmen kommer til å bli en prøvelse på forholdet vårt. Vi bestemte oss for å være med på dette, fordi vi er så trygge på hverandre, sa Anders og Hanne i timene før Farmen-oppholdet startet.

BILDER OG VIDEO: Bli med til nye Farmen

I etterkant innrømmer de at samlivet på en gård 100 år tilbake i tid ikke ble like lett som de trodde.

- Det ble jo noen disputter oss i mellom... Vi var mye mer uenige enn vi hadde trodd vi kom til å bli. Og det oppsto gnisninger oss i mellom, forteller paret.

- Verst da vi kom hjem
Det joviale Hadeland-paret sier at de fikk den største «trøkken» da de kom hjem fra Farmen-oppholdet.

- Faktisk var det vanskeligere å vende tilbake til hverdagen, enn det var å reise inn i en fiktiv verden på Farmen. Det ble ganske tøft å møte dagliglivet igjen, det opplevdes som et stort vakuum, sier Hanne.

- Oppholdet «rocka» ganske mye med tilværelsen vår i tiden etterpå, innrømmer Anders.

LES OGSÅ: Sengesjokk på Farmen

- Opplevdes som smådramatisk
Paret innså at de måtte ta seg tid til å prate sammen og rydde opp i gnisningene som hadde oppstått under og etter Farmen.

- Det tok 14 dager med mange og lange samtaler. Vi måtte sette oss ned og virkelig prate grundig sammen. Det virket smådramatisk for forholdet vårt der og da, men heldigvis ble det ingen stor krise. Og nå er livet like herlig som før, smiler Hanne.

NETTPRAT: Møt storbonden Jarl

Livet endret etter Farmen
De forteller også at Farmen-oppholdet har endret livene deres.

- Først og fremst har det vært utrolig lærerikt, det er det ingen tvil om. Oppholdet ga oss noen helt nye perspektiver på livet. Vi er heldige og bortskjemte som får leve i den verden vi gjør. Tenk bare - for 100 år siden tok det timesvis bare å lage frokost. Det setter ting i perspektiv når kjøkkenet hjemme er utstyrt med hjelpemidler vi tar som en selvfølgelighet, sier Hanne.

FARMEN-EKTEPAR: Tok bryllupsreisen på nytt

Mens Hanne og Anders var på Farmen, ventet de tre barna på 12, 15 og 17 hjemme. Nå gleder de seg til å følge mamma og pappa på skjermen.

- Det ble mange spørsmål da vi kom hjem, ungene spurte og grov fælt, ler Anders.

Andektig å slakte dyr
Ekteparet bor på Gran på Hadeland, og har i tillegg til tre barn hele 10 katter og to hunder.

- Så det er liv rundt oss hele tiden! Men særlig fordi vi har så mange dyr selv, var det en veldig spesiell opplevelse da vi deltok i slaktingen på Farmen. Selv deltok jeg aktivt i slakting. Det er en utrolig andektig følelse når du tar et liv. Da forstår man hvor mye makt vi mennesker har over naturen vi omgir oss med, sier Hanne.

Her er TV 2s offisielle Farmen-sider


Side2 har bedt ekteparet om å beskrive hverandre. Les hva de svarte:

Anders om Hanne: Hun er en god menneskekjenner, rolig og avbalansert - men bestemt. Hun prakker ikke seg selv på andre, men er rund og god med mennesker.

Hanne om Anders: Han er ingen psykolog, akkurat, og har nok fått noen uvenner. Innimellom må jeg gå imellom og være megler. Men han tør å si i fra, og er dønn ærlig. Vi er veldig forskjellige, men også derfor vi passer så godt sammen. Fordi vi utfyller hverandre.

Farmen ser du på TV 2 mandager, onsdager og lørdager klokken 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere