*Nettavisen* Nyheter.

El-bilene er ute. Nå er det tomt i kollektivfeltet

TOMT: En helt tomt kollektivfelt langs Mosseveien inn mot Oslo. Mandag morgen kunne ikke el-bilene lenger kjøre i kollektivfeltet. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Nå er det tomt i kollektivfeltet. El-bilene er kastet ut og må følge resten av køen.

29.02.16 10:44

MOSSEVEIEN (Nettavisen): - Trafikken flyter smidig, opplyste Statens vegvesen mandag morgen.

Statens vegvesen fryktet at stengningen av Brynstunnelen ville skape voldsomme køer mandag. Samtidig ble el-bilene kastet ut av kollektivfeltet. På innfartsårene til Oslo.

Det har ikke skjedd: Nettavisens journalist tok bilen til jobb mandag morgen. En tur som tar 30 minutter uten rushtrafikk og godt over en time i vanlig rushtrafikk. Mandag morgen ble turen unnagjort på En time blank. Også trafikken fra Asker og Bærum var mindre enn vanlig mandag morgen.

Ekstra tomt var det i kollektivfeltene. For mens el-bilene før kunne suse inn til Oslo sammen med busser og drosjer, må eierne av miljøvennlige biler nå stampe i køen med alle andre bilister.

Klikk på bildet for å forstørre.

OOPS: Ikke alle bilister hadde fått med seg at kollektivfeltet er stengt for el-biler. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)


Les også: Venter trafikkaos i Oslo fra mandag

Statens vegvesen hadde regnet med større problemer som følge av endringene mandag.

- Vi opplever ikke de store problemer i det hele tatt, sier trafikkoperatør Jeanette Andersen i Statens vegvesen til Nettavisen klokken 07.30.

- Er dere overrasket over at det har gått så smidig i morgentimene?

- Dette er over all forventning. Mellom Ryenkrysset og Teisen, hvor det er endret kjøremønster og kun et kjørefelt i hver retning, ser det ut til å gå veldig smidig. Det ser «ut som normalt».

Klikk på bildet for å forstørre.

I KØ: Bak lastebilen står en Nissan Leaf og stamper i kø. Mange i Akershus har de siste årene investert i el-biler for å kunne komme seg raskt inn til Oslo i kollektivfeltet, men mandag måtte de stå i kø sammen med andre biler, samtidig som det var tilnærmet tomt i kollektivfeltet. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

- Hvordan kan det ha seg?

- Jeg tror folk har fått med seg oppfordringen om å la bilen stå hvis du ikke absolutt må og heller kjøre kollektivt, sier hun.

Siden det var vinterferie i forrige uke, sammenligner vi med mandag 15. februar, opplyser Statens vegvesen.

- Ellers er det verdt å merke seg at på E6 fra Klemetsrud til Ryen er et nå avtakende kø, forteller Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag