MOSSEVEIEN (Nettavisen): - Trafikken flyter smidig, opplyste Statens vegvesen mandag morgen.

Statens vegvesen fryktet at stengningen av Brynstunnelen ville skape voldsomme køer mandag. Samtidig ble el-bilene kastet ut av kollektivfeltet. På innfartsårene til Oslo.

Det har ikke skjedd: Nettavisens journalist tok bilen til jobb mandag morgen. En tur som tar 30 minutter uten rushtrafikk og godt over en time i vanlig rushtrafikk. Mandag morgen ble turen unnagjort på En time blank. Også trafikken fra Asker og Bærum var mindre enn vanlig mandag morgen.

Ekstra tomt var det i kollektivfeltene. For mens el-bilene før kunne suse inn til Oslo sammen med busser og drosjer, må eierne av miljøvennlige biler nå stampe i køen med alle andre bilister.


Les også: Venter trafikkaos i Oslo fra mandag

Statens vegvesen hadde regnet med større problemer som følge av endringene mandag.

- Vi opplever ikke de store problemer i det hele tatt, sier trafikkoperatør Jeanette Andersen i Statens vegvesen til Nettavisen klokken 07.30.

- Er dere overrasket over at det har gått så smidig i morgentimene?

- Dette er over all forventning. Mellom Ryenkrysset og Teisen, hvor det er endret kjøremønster og kun et kjørefelt i hver retning, ser det ut til å gå veldig smidig. Det ser «ut som normalt».

- Hvordan kan det ha seg?

- Jeg tror folk har fått med seg oppfordringen om å la bilen stå hvis du ikke absolutt må og heller kjøre kollektivt, sier hun.

Siden det var vinterferie i forrige uke, sammenligner vi med mandag 15. februar, opplyser Statens vegvesen.

- Ellers er det verdt å merke seg at på E6 fra Klemetsrud til Ryen er et nå avtakende kø, forteller Andersen.