RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

El Paso vil ut av LNG

Sist oppdatert:
Det store amerikanske gassrørledningskonsernet El Paso vil ut av markedet for frakt av flytende naturgass, LNG. Det går frem av kosnernets planer for 2003, hvor en rekke virksomheter skal selges
El Paso Corp er USAs største eier av rørledning i på det nordamerikanske kontinentet, og har de siste årene også ekspandert til frakt av LNG med skip.

Denne satsningen blir nå overraskende kuttet. begrunnelsen er konsernets store finansielle problemer, og selskapet skriver at kapital og kredittbehovet forbundet med LNG-satsningen ikke er forenlig med selskapets finansielle kapasitet.

I tillegg til å trekke seg fra LNG-markedet planlegges det salg av virksomheter utenfor kjernevirksomheten for inntil 2,9 milliarder dollar. I fjor ble det annonsert salg for 3,9 milliarder dollar.

El Paso har tatt fem LNG-skip på 20 år lange kontrakter fra belgiske Exmar of Mitsui OSK Lines. Ratene ligger ifølge TradeWinds på 69.000 dollar dagen. Fire av skipene på 138.000 kubikkmeter hver skal utstyres med regassifiseringsutstyr.

Det første skipet leveres i desember i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere