Gå til sidens hovedinnhold

ElBaradei trekker seg som Egypts visepresident

Kairo (NTB-AFP-Reuters): Egypts fungerende visepresident Mohammed ElBaradei sier han ikke lenger kan sitte stille og se på den blodige voldsbruken mot demonstrantene i landet.

Onsdag kunngjorde han at han går av i protest mot sikkerhetsstyrkenes brutale framferd mot tilhengere av Det muslimske brorskap, som lenge har demonstrert til støtte for den avsatte presidenten Mohamed Mursi.

- Det fantes fredelige måter å få løst den politiske krisen på, skriver han i sitt avskjedsbrev til det egyptiske presidentskapet.

- Det ble i stigende grad vanskelig for meg å fortsette å ta ansvar for beslutninger som jeg ikke er enig i og hvis konsekvenser jeg frykter. Jeg kan ikke ta ansvar for en eneste dråpe spilt blod, skriver han videre.

Ifølge det egyptiske helsedepartementet er 149 personer drept i sammenstøtene det siste døgnet, mens Brorskapet på sin side hevder at over 2.000 er drept.

ElBaradei, fredsprisvinner og tidligere sjef for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), ble 9. juli utnevnt som visepresident med ansvar for utenrikspolitikk av det egyptiske militæret, som avsatte president Mursi 3. juli. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler