- Dette begynner å bli ganske sprøtt. Bilen er stjålet fra Tangen brygge for annen gang på en måned, forteller Camilla Schelderup til Akershus Amtstidende.

I slutten av mars ble Camillas elbil stjålet, men ved hjelp av Facebook kom bilen fort til rette igjen. Den ble funnet av en mann innerst i Bekkeblomveien på Flaskebekk.

Les også: Ble frastjålet bilen to ganger - på én uke

Historien gjentar seg

Sist fredag skjedde det igjen. Camilla kom fra jobb og skulle kjøre elbilen hjem fra Tangen brygge da hun oppdaget at elbilen var sporløst forsvunnet.

- Jeg begynte å lete etter bilen i Flaskebekkområdet, i og med at vedkommende satte igjen bilen der sist. Men den sto ikke på samme sted. Jeg la ut en melding på «hva skjer på Nesodden»- siden på Facebook sent fredag kveld og folk engasjerte seg raskt.

Lørdag kveld ble jeg kontaktet av en mann som hadde funnet bilen min i Egilsvei på Oksval, forteller Camilla.

Fikk barnesetet tilbake

Camilla var rask med å reise ned i Egilsvei på Oksval for å se etter bilen. Og ganske riktig, der sto den parkert.

- Sist gang vedkommende stjal elbilen var barnesetet borte da vi fikk bilen tilbake. Denne gangen har biltyven satt inn barnesetet igjen. Det er ganske utrolig, forteller Camilla.

Hun tror biltyven har en universalnøkkel som gjør at han eller hun kan låse seg inn og starte opp elbilen.

- Det er jo ikke veldig avanserte biler. Men jeg har fått flere gode tips nå, så vi satser på at det var siste gang vedkommende stakk av med bilen min, legger Camilla til.

I og med at det var helg rakk Camilla aldri å anmelde det siste biltyveriet før bilen faktisk dukket opp igjen, også denne gangen ved hjelp av engasjerte nesoddinger og Facebook.

Noe mistenkelig

Politioverbetjent Silje Stokken Upheim i Follo politidistrikt er kjent med det første elbiltyveriet fra Tangen brygge i slutten av mars. Men ettersom det siste forholdet ikke er anmeldt var dette nytt for henne da Amta tok kontakt mandag formiddag. Stokken Upheim har følgende kommentar til denne litt spesielle saken;

- Hvis vi skal klare å ta denne personen er vi avhengig av å ta han eller hun på fersken, og da må vi være på rett sted til rett tid. Hvis publikum ser noe mistenkelig eller noen som bryter seg inn i elbiler på Tangen brygge er det fint hvis de tar kontakt med oss.

Men det er viktig at man ikke mistenkeliggjør alle som setter seg inn i en elbil, understreker Silje Stokken Upheim.

Les flere saker i Akershus Amtstidende