*Nettavisen* Nyheter.

Elbilparken doblet på et år

Odd-spilleren Lars Kristian Eriksen er blant dem som har skaffet seg elbil. Her ankommer han eliteseriekampen mellom Odd og Stabæk på Skagerak Arena sist mandag. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Ved utgangen av fjoråret var det registrert 17.700 elektriske personbiler i Norge, mer enn dobbelt så mange som året før.

Oslo (NTB): Ved utgangen av 2012 var antallet registrerte elpersonbiler bare 8.031. Elvarebiler er det langt færre av, men antallet mer enn tredoblet seg fra 159 i 2012 til 511 i 2013, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Og veksten i registrerte elbiler ser ut til å fortsette inn i 2014. Ved utgangen av mars var det registrert 5.297 nye el personbiler, ifølge opplysningsrådet for veitrafikken.

Det samlede antall elbiler i Norge har dermed allerede passert 23.000. Elbilene er konsentrert i Oslo og Akershus, hvor 44 prosent av de elektriske personbilene er registrert. En tredel av bilene er registrert i de tre største byene Oslo, Bergen og Trondheim.

Tross økningen, utgjør elbilene fortsatt bare 0,7 prosent av personbilparken.

Til sammen 2,92 millioner personbiler og lette varebiler var registrert i Norge ved utgangen av 2013, viser SSBs statistikk. Det er en økning på 2,2 prosent sammenlignet med året før og tilsvarer 572 person- og varebiler per 1.000 innbyggere.

44 prosent av personbilene som var registrert ved årsskiftet var dieseldrevne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag