Eldre gutter er dårlig påvirkning

En studie viser at tenåringsjenter som henger sammen med eldre gutter har høyere risiko for å røyke, drikke og bruke narkotika.

13.09.04 08:26

Foreldre som nekter døtrene sine å være sammen med eldre gutter kan altså være på rett spor.

Påvirkes av venner
1.000 tenåringer deltok i undersøkelsen, som viser at venner påvirker, eller reflekterer, oppførsel. Forskningen ble gjort av nasjonalsenteret for avhengighet og rusmisbruk ved universitetet i Colombia i USA.

- Vi fant en sammenheng mellom seksualmønster og risiko for røyking, drikking og narkotikabruk, sier styreformannen ved senteret, Joseph Califano – som er tidligere helseminister i USA – til CNN.

Vanlig med eldre kjæreste
Studien viser at 58 prosent av jentene som hadde en kjæreste som var to år eldre eller mer drakk alkohol, sammenlignet med 25 prosent blant jenter som var sammen med en gutt på deres egen alder eller ikke hadde kjæreste.

Halvparten av jentene som gikk etter eldre gutter røykte hasj, sammenlignet med 8 prosent av de andre jentene, og 65 prosent av jentene som foretrakk å ha en eldre kjæreste røykte, sammenlignet med 14 prosent blant de som foretakk yngre gutter.

Ønsker råd fra foreldrene
45 prosent av tenåringene sier de har vært på fester der alkohol var tilgjengelig, 30 prosent hadde vært på minst én fest der hasj var tilgjengelig og 9 prosent hadde vært på en fest der det ble brukt kokain eller ecstasy.

Undersøkelsen viser også at tenåringene ønsker foreldres synspunkter og råd om disse tingene.

De ble spurt om de ønsket å ha en ærlig diskusjon med foreldrene om kjærester og narkotikabruk, og 42 prosent ville gjerne snakke om kjærester, mens 30 prosent ville diskutere narkotika.

Siste saker fra Mozon.no:
Dømt etter kosttilskudd-kjøp
Nordmenn stadig grønnere
Tilskudd hindrer muskelsvinn
Slanking for slubberter
Effektivt mot hårtap

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag