RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldre kan måtte vente i måneder på luftetur

Sist oppdatert:
Stavanger (NTB): Flere sykehjem i Rogaland får kraftig kritikk av Helsetilsynet for manglende rutiner for sosiale aktiviteter. Det kan gå måneder mellom hver gang eldre får seg en luftetur.

- Det kan fort gå fra september til mars mellom hver gang pasienter får frisk luft, sier Solvor Rasmussen, leder for langtidsavdelingen ved Hå sjukeheim til Aftenbladet.

Helsetilsynet har kontrollert fire tilfeldige sykehjem og alle blir kritisert for å ha for dårlig aktivitetstilbud til de eldre. Avdelingsdirektør Lone Merete Solheim ved helse- og sosialavdelingen til Fylkesmannen i Rogaland er ikke overrasket over hvor få lufteturer beboere ved Hå sjukeheim får.

- Vi er generelt bekymret for at de eldre har for lite sosiale aktiviteter og tas for lite ut, sier Solheim.

To av de fire sykehjemmene hadde så dårlige aktivitetstilbud at de bryter loven. Solheim mistenker at mange sykehjem har grunn til å foreta en selvransakelse, skriver avisen.

- Det er riktig at helsepersonellet må gjøre det mest nødvendige først. Men for å bli godt ivaretatt skal man også ha tilbud om sosiale aktiviteter og om å få komme seg ut. Dette skal det ifølge loven være rutiner for. Det er ikke noe en skal kunne prioritere vekk, sier Solheim. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere