RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldre kvinne lurt av falsk hjemmehjelp

Foto: Google Maps (Google Maps)
Sist oppdatert:
Trengte seg inn i leiligheten.

Politiet i Oslo ber nå eldre være på vakt mot falske hjemmehjelper, etter at de mandag fikk melding om at en åpenbart falsk hjemmehjelp hadde oppsøkt en eldre kvinne på Høyenhall i Oslo.

- Hun trengte seg inn i leiligheten til den eldre kvinnen, og tilbød tjeneste som hjemmehjelp, kvinnen har for øvrig ikke hjemmehjelp, opplyser Kjell Hjulstad operasjonsleder Oslo politidistrikt.

Ville ha henne ut på terrassen
Deretter forsøkte hjemmehjelpen å overtale den eldre kvinnen til å bli med på terrassen, men dette lyktes hun ikke med, deretter forsøkte hun å få henne med på soverommet, også dette uten resultat.

- Ut fra erfaring politiet har er det kjent modus at andre da kommer inn i leiligheten og stjeler gjenstander mens beboer ikke har oversikt og kontroll på stuen, opplyser Hjulstad.

Ville undersøke ryggen
I dette tilfelle hadde hjemmehjelpen overtalt beboeren å ta seg av på overkroppen for å undersøke ryggen hennes.

Den falske hjemmehjelpen hadde fortalt den eldre kvinnen at hun het Eli. Hun beskrives som en kvinne med østeuropeisk utseende i 40 års alderen. Hun snakket gebrokkent norsk med svensk aksent og være noe kraftig. Da hun oppsøkte den eldre kvinnen på Høyenhall var hun iført lyse klær.

Politiet ber derfor om at spesielt eldre personer er på vakt mot falske hjemmehjelper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere