RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldre kvinne måtte spise frokost på do

SLITT OMSORGSSENTER: Åsen Omsorgssenter på Oteren trenger reparasjoner etter vannlekkasjer og nytt ventileringsanlegg, forteller ordfører Sigmund Steinnes i Storfjord kommune.
SLITT OMSORGSSENTER: Åsen Omsorgssenter på Oteren trenger reparasjoner etter vannlekkasjer og nytt ventileringsanlegg, forteller ordfører Sigmund Steinnes i Storfjord kommune. Foto: Bjørn H. Larssen (Nordlys)
Sist oppdatert:
Omsorgssenter sliter med overbelegg. Pasienter må overnatte på badet.

Skibotn pensjonistforening er bekymret over tilstanden ved Åsen Omsorgssenter. 14. mars sendte Skibotn pensjonistforening en skarp bekymringsmelding til Storfjord kommune og Fylkesmannen i Troms om forholdene ved Åsen Omsorgssenter, skriver Nordlys.

Brevet tar blant annet opp problem med overbelegg av pasienter, og det skal blant annet ha medført at en kvinnelig pasient i 80-årene skal ha blitt plassert på et bad.

- Hun tok selv kontakt med oss og følte det gikk utover hennes verdighet. Hun hadde aldri opplevd gjennom sitt lange liv å måtte spise frokosten sin på dobenken, forteller Karl Nyland, leder for pensjonistforeningen.

Bekrefter

Ordfører Sigmund Steinnes bekrefter at enkelte pasienter har blitt nødt til å bo på badet.

- Det har vært tilfeller der noen har måttet overnattet på badet, men dette er samhandlingspasienter som kun er inne i korte perioder og det har ikke vært et problem. Etter at jeg var på befaring i fjor høst har vi omgjort to kontor til soverom for beboerne, så dette har ikke forekommet siden den gang, sier Steinnes til Nordlys.

Råte, mugg og lekkasje

I brevet fremkommer det også at det skal være store vannlekkasjer på omsorgssenteret som etter sigende skal ha gitt bygget råte, muggskader og en uheldig lukt.

Pensjonistforeningen skriver at det tas i bruk bøtter, spann og tette fiskekasser for å holde lekkasjen i sjakk.

- Vannlekkasjen er der fremdeles og har vært der siden i høst. Det er ikke slik at vi har overdrevet noen forhold. Vi har fått inn informasjonen vår fra beboerne og deres pårørende over lengre tid, forteller Nyland.

På befaring

Fredag var Skibotn pensjonistforening på befaring på senteret sammen med ordfører Sigmund Steinnes.

Sigmund Steinnes, ordfører.

- Jeg ser veldig positivt på at vi har en aktiv pensjonistforening som følger med og setter ting på dagsordenen. Hva som kommer ut av saken som nå er sendt til Fylkesmannen, vet jeg jo ikke, men jeg er ikke veldig bekymret for tilstanden og deler ikke nødvendigvis deres oppfatninger i saken, sier Steinnes.

Skal reparere

Steinnes sier at det ble avsatt midler til å reparere vannlekkasjen i 2014, og det arbeidet skal skje til sommeren.

- Vi fikk en tilstandsrapport i fjor hvor det blant annet ble gjort målinger på Åsen av mugg og råte, og de målingene er var ikke alarmerende, sier Steinnes.

Kan bli nytt senter

Kommunestyret har vedtatt å åpne Skibotn omsorgssenter i 2015 slik at man slipper overbelegg på Åsen. I dag er kun 17 av de 20 plassene på senteret i bruk, men 5. juni skal kommunestyret i Storfjord ta stilling til om man skal bygge et nytt omsorgssenter i kommunen.

- Når det gjelder klagene på lukt på senteret, så har det sin rot i at ventilasjonsanlegget er for dårlig. Det må utbedres, men vi må se alt i sammenheng. Om vi skal bygge et nytt senter vil ikke bruke masse penger på et gammelt, sier Steinnes.

Skal følge med

Karl Nyland har troen på bedring etter fredagens befaring, men akter å følge godt med fremover.

- Vi fikk en del positive signaler, og jeg tør faktisk tro på at det vil bli bedre. Vi kommer til å holde et skarpt øye med hva som foregår fremover uansett, avslutter Nyland.

Les flere saker i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere