Gå til sidens hovedinnhold

Eldre mann savnet etter boligbrann

Brannen blusset opp igjen i natt - mann i 60-årene fortsatt savnet.

Torsdag kveld brøt det ut brann i en enebolig i Mellomlia på Finnsnes.

Politiet fikk melding om brannen klokken 22.26 torsdag kveld, og var på stedet få minutter etterpå, opplyser operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt. Det samme gjaldt brannvesenet.

En eldre mann bor i bolighuset. Politiet har helt siden torsdag kveld forsøkt å komme i kontakt med mannen. Men klokken 02.30 hadde de fremdeles ikke lyktes.

- Vi har ikke kommet i kontakt med ham, og kan verken utelukke det ene eller det andre, sier operasjonsleder Gudmundsen til Nordlys.

Blusset opp igjen
Brannen blusset opp igjen i natt rundt klokken 04 - dette etter at brannvesenet hadde forlatt stedet.

- Men brannvesenet kom raskt til stedet, og fikk på nytt kontroll over situasjonen, opplyser operasjoneleder ved Troms politidistrikt, Gaute Hoff.

Fortsatt er det ingenting nytt i forhold til den savnede mannen i 60-årene. Politiet har i hele natt forsøkt å komme i kontakt med hans omgangskrets og familie, dessverre uten å lykkes.

- Neste skritt blir da selvsagt å gjennomsøke branntomta etter levninger. Men foreløpig må vi avvente situasjonen, branntomta er for varm i øyeblikket til at man kan søke gjennom ruinene.

Mannen som er savnet skal ha vært den eneste fastboende i huset.

Ingen har lyktes med kontakt
Eneboligen brant helt ned til grunnen torsdag kveld, og fra midnatt drev brannvesenet kun etterslokking. Klokken 01.30 anså brannvesenet seg ferdige med slokkearbeidet og pakket sammen.

- Politiet holder nå brannvakt gjennom natta, sier varabrannsjef Sigbjørn Syr i Lenvik til Nordlys klokken 02.25.

Han opplyser videre at brannvesenet ikke har noen formening om hva som kan være årsaken til brannen. Brannvesenet har kun vært inne i huset for å skru av hovedkranen.

Operasjonsleder Steinar Gudmundsen sier at politiet vil gå inn i huset når det er avkjølt - trolig ikke før fredag morgen.

- Vi holder brannvakt på åstedet til det er avkjølt og til det kommer mannskaper som kan gjennomføre en kriminalteknisk undersøkelse. Det vil først skje når huset er kaldt.

Rykket ut med 20 mann
Lenvik brannvesen rykket ut med 20 menn da de fikk melding om brannen.

- Vi kjørte full utrykning, men da vi kom frem var huset allerede helt overtent.

- Vi prøvde å slokke brannen, men hadde i starten problemer med vanntilførselen på grunn av is i vannkomma. Men det var aldri fare for at brannen skulle spre seg til nabohusene, selv om det er et boligfelt med ganske tett bebyggelse, sier Sigbjørn Syr.

Allerede kort tid etter at meldingen om brannen kom, var brannvesenet kjent med at det bor en eldre mann i boligen.

- Det bor en mann i huset, men det er ingen som har lyktes med å få kontakt med ham. Vi vet ikke om han var i huset eller om han befinner seg en annen plass, sa Syr til Nordlys ved midnatt.

Andre kom før brannvesenet
Nabo Mari-Ann Grønås sier til Nordlys at flere utrykningskjøretøyer kom til stedet før brannvesenet. Da brannvesenet kom, skal det ifølge henne ha tatt tid før de fikk startet slokkingen.

- Brannen blusset kraftig opp på få minutter. Det var fort tydelig at huset kom til å bli nedbrent, sier Grønås til Nordlys.

Ifølge henne returnerte en brannbil, for så å komme tilbake senere.

- Det var ikke betryggende å se at de ikke greide å ta kontroll over brannen etter at de kom til stedet.

Varabrannsjef Sigbjørn Syr avviser imidlertid at brannvesenet hadde noen muligheter til å slokke brannen.

- Vi var etter kort tid på stedet med hovedbilen. Det var etter at vi hadde tømt hovedtanken at vi slet med å få tilgang på vann. Men huset ville uansett ikke vært til å redde.

Les flere saker hos Nordlys