Gå til sidens hovedinnhold

Eldreomsorg i krise eller alt i orden?

Gjennom flere artikler har dittOslo satt lys på omsorgssvikt i eldreomsorgen. Er dette enkelttilfeller eller systemsvikt?

RØA: Lokalavdelingene i Seniorsaken Frogner, Ullern og Vestre Aker utfordrer politikere sentralt i Oslo og i de tre bydelene i et åpent møte fredag 19. oktober.

Informasjonssprik

På møtet vil det blant annet bli fokusert på hvorfor det i flere tilfeller er stort sprik i informasjonen som kommer fra politikere, ledelse av sykehjem og sykehjemsetat kontra rapporter fra tilsynsutvalg, pårørende og brukere.

I panelet sitter eldrebyråd i Oslo, Aud Kvalbein (KrF). Leder av helse- og sosialkomiteen i Oslo bystyre, Tone Tellevik Dahl (A). Lederne i bydelsutvalgene Frogner, Ullern og Vestre Aker: henholdsvis Bjarne Ødegaard (H), Carl Oscar Pedersen (H) og Lars A. Hanssen (H). I tillegg sitter også Terje Bjøro (V), medlem i Oslo bystyre, i panelet.

LES OGSÅ: Slagrammet mann forlatt blødende

Forventninger

– Vi har store forventninger til dette møtet og vi håper at det etter møtet kan trekkes positive og konkrete konklusjoner, sier Roar E. Møll, leder Seniorsaken Vestre Aker.

Det er ventet at flere av dem som har stått frem med eksempler på omsorgssvikt vil delta i debatten.

Ett av temaene vil også være rehabilitering og nybygging av sykehjem for å møte eldrebølgen.

Møtet blir avholdt i Samfunnshus Vest på Røa, fredag 19. oktober, klokken 12.00.

LES MER:

Totalrenoverer sykehjemmet

KRONIKK: «Heller en pille enn å havne på sykehjem»

– Nedverdigende og respektøst

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag