Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldrerapport kan inneholde feil

Foto: Wiik, Eirill (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Rapport slaktet eldreomsorgen i Oslo, nå viser det seg at den ikke nødvendigvis er helt riktig.

Mandag morgen ble rapporten «Status og utvikling i Oslos eldreomsorg 2001-2010», lagt fram. Den viser at Oslo er verst i klassen når det gjelder eldreomsorg. Rapporten er skrevet av forskerne Ivar Breivik og Lars Nygård.

- I rapporten fremkommer det at Oslo har et sterkt redusert antall sykehjemsplasser. Samtidig foreligger det ingen alternativer til disse. De hjemmebaserte tjenestene er de samme som de var 7-8 år tilbake i tid. Med andre ord: Tiden har stått stille, og det har ikke skjedd noen ting, fortalte forsker Ivar Brevik til Nettavisen mandag.

Kan være feil
Nå kommer det fram at rapporten kan inneholde feil. Oslo kommune benytter seg av private tjenesteytere innenfor helse og omsorg, men det har ikke denne rapporten tatt utgangspunkt i, skriver VG Nett.

Les også: - Oslo mangler 2000 årsverk i eldreomsorgen

- Arbeidsrapporten gir et rimelig dekkende bilde av den kommunale eldreomsorgen i Oslo og andre kommuner, slik de selv rapporterer det inn til SSB. Men den gir ikke nødvendigvis et fullstendig bilde av eldreomsorgen i Oslo, slik den i realiteten er, sier forskningssjef Olaf Foss til VG Nett.

. - Burde vært mer presise
Grunnen til dette er at instituttet som står bak rapporten fikk i oppdrag av Pensjonistforbundet å se på den kommunale omsorgen i Oslo kommune. I følge VG Nett skal Pensjonistforbundet ha betalt instituttet 494.000 kroner for rapporten.

- Vi burde ha vært mer presise og gitt klart uttrykk for rapportens mulige begrensninger. Jeg forstår byrådets innvendinger, dersom de mener tallene er underrapportert av kommunen, sier Foss.

Han sier videre at de står inne for beregningene og tallgrunnlaget, som er levert av Statistisk sentralbyrå sin kommunedatabase Kostra.

Her kan du lese hele rapporten (PDF)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!