RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldresenter mørklagt i fem timer

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Tilfeldigheter gjorde at det ikke var alvorlig pleietrengende pasienter på Landås Menighets eldresenter da strømmen var borte i fem timer i går.

- Det kunne blitt kritisk. Vanligvis har vi pasienter blandt annet med surstoff på denne avdelingen og det hadde blitt en utfordring å få disse på sykehuset. Alle rom og korridorer var mørklangt og ambulansepersonellet hadde nok fått strev med å få pasientene ned helt mørke trapper, sier hjelpepleier på sykehjemmet, Karen Lokøy til iBergen.no.

Nødsnorene virket ikke, heisen virket ikke, ovnene virket ikke og BA skriver også at brannalarmen var satt ut av spill.

- Det med brannalarmen vet jeg ikke, men resten var ute av funksjon. Vi hadde lys i en times tid fra små lys i gangene som går på batteri. Men disse sluttet også å fungere. På aldershjemmet hadde de det nok verre siden det er over fire etasjer. Her ble det nok en utfordring med å få medisinvognen rundt og her kunne de heller ikke bruke spisesalen, siden den er i toppetasjen og mange sitter i rullestol, forteller Lokøy.

Rasende
Hun legger ikke skjul på at hun er rasende på BKK for at det tok fem timer før strømmen var på plass igjen.

- Vi samlet alle de 58 beboerne på kjøkkenet og spiste kvelds og hadde det koselig med stearinlys. Men så startet leggingen som måtte foregå med lommelykt. Så mye som vi betaler i nettleie, så skal det ikke gå fem timer før dette er ordnet opp i. Heldigvis ble det ikke kaldt.

Men hvorfor koblet ikke nødaggregatet seg inn?
- Jeg trode vi hadde det, men det har vi visst ikke, sier Lokøy til iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere