Gå til sidens hovedinnhold

Eldste bror har tilstått drapet

Den eldste av de to drapssiktede brødrene tilsto fredag drapet på Trond Kristian Johannessen (35).

- Han har ønsket å legge alle kort på bordet, sier den siktedes forsvarer Einar Råen til ba.no.

NY FORKLARING:
Den eldste av brødrene tok selv initiativ overfor politiet, og bad om å få gitt en ny forklaring.

«I politiforklaringen samme kveld forklarte siktede seg om hendelsen. Siktede erkjente at han er den rette gjerningsperson. Han gav en grundig og detaljert forklaring», står det i pressemeldingen fra Hordaland politidistrikt sendt ut klokken 11 i dag.

Politiet vil ikke gå i detaljer om innholdet i siktedes forklaring, men forklaringen har gitt politiet nye opplysninger som tar etterforskningen videre. De vil vente med å avgi kommentarer til klokken 1200 i dag.

SJEKKES UT: Einar Råen forsvarer den siktede, som altså har tatt på seg skylden for at Trond Kristian Johannessen døde. Drap er et ord Råen vil unngå.

- Min klient har gitt en forklaring om hendelsen og bakgrunnen for at Johannessen døde. Hans forklaring skal nå sjekkes ut i form av en etterforskning, og den skal skje mest mulig upåvirket. Derfor vil ikke jeg gå ut med detaljer vedrørende det han har sagt. Han hadde et oppriktig ønske om å bidra til en oppklaring, og det bidro han med i går.

- Hva med den yngste brorens rolle?

- Det vil jeg ikke kommentere, av hensyn til etterforsking av saken. Etter alt å dømme er hendelsesforløpet han har oppgitt korrekt.

- Har han sagt noe om motivet?

- Det vil jeg ikke kommentere, han har forklart seg utfyllende om saken. Men detaljer vil jeg ikke gå inn på. Men slik jeg forstår det, oppfatter politiet hans forklaring som meget troverdig.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn