RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elegant dansk forbrytelse

Den nye danske thrilleren «Forbrytelsen» viser at norske TV-serier fremdeles har en god del å gå på hva fart, spenning og dramatisk dybde angår.

Forbrytelsen - Danmark. Regi: Birger Larsen. Skrevet av Søren Sveistrup. Med Sofie Gråbøl, Bjarne Henriksen, Ann Leonora Jørgensen, Lars Mikkelsen.

NRK1 mandager - 10 episoder

Sarah (Sofie Gråbøl) er politietterforskeren som skal flytte til Stockholm med sin sønn og sin nye svenske kjæreste. Men det hele forpurres da en ung gymnasjente blir funnet død, nedsunket i en bil og bundet på hender og føtter. Problemet for byens borgermesterkandidat, som er under en presset valgkamp, er bare at bilen tilhører hans kampanje.

«Forbrytelsen» starter med et smell, og gysende jaktscener på den unge jenta gjennom skogen. Det hele er gysende, ekkelt og spennende. Man skulle tro at det dermed kunne falle noe når man trer inn på politiets kontorarena, men det gjør ikke det. For der farten, tempoet og det grøssende avtar, tar dramaet over og opprettholder den høye pulsen seeren har fått fra åpningssekvensen.

«Forbrytelsen» foregår nemlig like mye på det emosjonelle plan som det thrilleraktige, og Larsen og Sveistrup skaper sammen med skuespillerne, og da særlig den fintspillende Sofie Gråbøl, sømløse overganger så det er en fryd å følge med på.

Klippet er eminent, men aldri oppjaget. Historien er dramatisk, men spillet føles svært ekte.

Anmeldelsen er skrevet på bakgrunn av seriens to første episoder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere