RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elendig arbeidsrapport

Sist oppdatert:
Børsene raser etter at sysselsettingen stuper i USA.
Sysselsettingen utenfor jordbruket falt overraskende med 4.000 i august. Samtidig ligger ledighetsraten i ro på 4,6 prosent. Det viser statistikk fra de amerikanske myndighetene. Skuffelsen over at jobbveksten bremset helt opp i august overrakset markedet. Det er første gang på over fire år at sysselsettingen falt og fallet var langt større enn hva økonomene hadde fantasert om.

Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at 100.000 nye jobber ble skapt utenom jordbruket, mens ledighetsraten ville ligge stige til 4,7 prosent.

I snitt økte timelønnen med 0,3 prosent til 17,50 dollar. Det var helt på linje med hva markedet hadde ventet. På ett år har lønningene økt med 3,9 prosent. Arbeidsuken forble uendret på 33,8 timer. Dette var helt i tråd med forventningene.

Oslo Børs reagerte momentant. Hovedindeksen faller 0,45 prosent . Følg børsene her.

Employment report - USA

Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene, og i den rapporten fokuseres det mest på selve sysselsettingen. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere