RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elendig fra Aker Yards

Sist oppdatert:
Problemene gir seg ikke i Aker Yards.
De gode tidene i verkstedsindustrien slår uheldig ut for Aker Yards. Kostnadene øker for å unngå forsinkelser på prosjekter og for å reduserer ytterligere kostnadsoverskridelser.

Aker Yards måtte legge frem et resultat før skatt på 23 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en markant nedgang fra 176 millioner kroner fra samme periode i fjor. Driftsresultatet ble på 81 millioner kroner mot 202 i tredje kvartal 2006.

Estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans viser at forventningene lå langt høyere. Det var ventet at Aker Yards ville legge frem et resultat før skatt på 154 millioner kroner og et driftsresultat på 178 millioner kroner.

Selv om driftsinntektene økte med 15,4 prosent til 7,5 milliarder kroner fra 6,5 milliarder kroner hadde analytikerne ventet mer. Forventningene lå på 8,57 milliarder kroner.

Skipsbyggerne har allerede igangsatt flere tiltak for å bedre situasjonen.

- Den høye aktiviteten ved verftene vil fortsette frem til neste sommer, og vil gradvis reduseres til et mer normalt nivå. Resultat og omsetning er ventet å øke i fjerde kvartal som et resultat av normale svingninger mellom kvartalene, skriver Aker Yards i sin presentasjon.

Aker Yards har nå oppdrag på å bygge 138 skip etter at ordreinngangen i tredje kvartal var på 4,46 milliarder kroner. Ordrereserven var ved utgangen av kvartalet på 80,82 milliarder kroner.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) ble på 200 millioner kroner i tredje kvartal 2007, en nedgang fra 304 millioner kroner i samme periode året før. EBITDA-marginen for tredje kvartal 2007 var på 2,7 prosent.

Selskapet gjentar målet om å ha en EBITDA-margin på 7 prosent.

- En strukket leverandørindustri medfører forsinkelser, og en rekke leveranser fra leverandører har fremdeles kvalitet som ikke er tilfredsstillende. Utfordringene er som beskrevet i tidligere kvartaler, og ingen flere operasjonelle utfordringer av betydning har dukket opp i løpet av kvartalet, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere