RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elendig fra Stolt Offshore (Ny)

Sist oppdatert:
Stolt Offhore leverte tall som var godt under analytikernes forventninger i andre kvartal. Selskapet er i brudd med lånebetingelsen satt av bankene
Stolt Offshore fikk et resultat pr. aksje på minus 0,99 dollar i andre kvartal, mens det var ventet minus 0,29 cents, ifølge First Call.

Selskapets driftsinntekter havnet på 361,4 millioner dollar i andre kvartal, mot 333,4 millioner dollar i samme periode i fjor. Driftsresultatet i andre kvartal endte på minus 76,4 millioner dollar, mot 7,7 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Ordreboken til Stolt Offshore viser 1,4 milliarder dollar ved utgangen av andre kvartal, mot 1,6 milliarder dollar i samme periode i fjor.

Brudd med bankbetingelsene

Stolt Offshore opplyser i meldingen at selskapet ikke klarer å nå målene bankene har satt for lånebetingelsene. Dermed er selskapet i brudd med lånebetingelsene.

Bankene hadde i utgangspunktet satt en frist til 30. november for å klare betingelsene. Dette klarer ikke Stolt Offshore, heter det i meldingen fra selskapet.

Nå har Stolt Offshore-ledelsen satt i gang samtaler med den største aksjonæren Stolt-Nielsen og bankene. Planen er å legge frem en ny finansieringspakke for selskapet, heter det i meldingen.

Som en del av restruktureringen av Stolt Offshore, for å holde selskapet flytende, kommer selskapet til å selge unna deler av selskapet.

- Vi vil prøve å gå ut av ulike ikke-strategiske markedssegmenter. Ulike eiendeler og forretninger, som ikke legger passer inn i vår kjerneaktivitet, vil bli solgt. En gjennomgang av eierandeler for salg har vært gjort, og vi forventer at salg av noen ikke-kjerne aktivitet vil bli gjennomført før årsslutt, sier Stolt Offhoresjefen Tom Ehret i meldingen.

Holder guiding

Det hardt rammede selskapet opprettholder imidlertid guidingen som tidligere har blitt gitt til markedet.

- Vi går fortsatt gjennom vanskelige tider, likevel er hoveddelen av de tapsbringende kontrakten bak oss ved slutten av året. Fra et operasjonelt perspektiv, går vi ut i fra at resultatet for hele året vil ende innenfor guidance gitt tidligere, som er et tap på mellom 100 millioner dollar og 125 millioner dollar, skriver Ehret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere