RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elendig fra WM-data

Sist oppdatert:
WM-data leverte elendige resultater i fjerde kvartal. I Norge tar selskapet en ny kjempeavsetning på skandaleprosjektet hos Skattedirektoratet
WM-data fikk et omsetning i fjerde kvartal på 1,880 milliarder svenske kroner, mot 2,145 milliarder svenske kroner i samme kvartal året før.

Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 392 millioner svenske kroner i fjerde kvartal, mot 119 i samme kvartal året før. Ekstraordinære poster var på minus 475 millioner svenske kroner.

På forhånd ventet analytikeren at resultatet ville havne på 86 millioner kroner, men da inngikk ikke ekstraordinære poster i anslaget.

Driftsresultat før goodwill endte på minus 378 millioner kroner, mens driftsresultatet endte på minus 404 millioner svenske kroner i fjerde kvartal.

I fjerde kvartal omsatte WM-data i Norge for 124 millioner kroner og resultat før skatt er på 4 millioner kroner. Den norske delen av selskapet tynger tungt på WM-data-tallene. Det er nemlig tatt en avsetning på hele 350 millioner kroner i fjerde kvartalstallen på det forsinkede prosjektet hos Skattedirektoratet. Totalt er det nå tatt avsetninger på hele 420 millioner svenske kroner på skattedirektoratet-prosjektet.

- SOFIE Basis, som er navnet på løsningen avtalen omfatter, innebærer at Skattedirektoratet går over på en ny systemplattform, sier adm. dir. Tor Malmo i WM-data. Dette er en meget komplisert løsning å utvikle og det er nå en felles forståelse mellom oss og SKD om at det beste er å heve avtalen. Dialogen mellom oss er god for å avklare det videre samarbeidet, skriver Tor Malmo i norske WM-data i en melding.

WM-data ser ikke bedring i etterspørselen etter IT-tjenester i det nordiske markedet i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere