*Nettavisen* Nyheter.

Elendige Erna-tall

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Høyre med rekordlave tall på fersk måling.

05.08.09 20:22

NRKs ferske måling får Høyre bare 11,3 prosents oppslutning. Det er den laveste oppslutningen Høyre har oppnådd på Norstats målinger for NRK. Partiet har en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng.

– Jeg tar dette som en inspirasjon til at det bare er å brette opp ermene. Jeg fokuserer på valget og er sikker på at 15. september kommer mange kommentatorer til å måtte kommentere helt annerledes enn de gjør i dag, sier Solberg til NRK.

Tallene fra NRK viser at nesten 10 prosent av velgerne som stemte Høyre ved forrige valg, nå foretrekker Fremskrittspartiet, mens sju prosent sier de heller vil stemme på Arbeiderpartiet.

I målingen er det Frp som har størst tilbakegang med en nedgang på 1,6 prosentpoeng. Det gir partiet en oppslutning på 28,1 prosent.

– Dette er et veldig godt utgangspunkt for Frp på vei inn i de siste ukene før valget. I juli gikk vi kraftig frem. Det vi nå ser, er en liten korreksjon, men vi har holdt oss godt gjennom sommeren, sier Siv Jensen til NRK.

Onsdagens måling viser at opposisjonen har flest mandater med 87, mot de rødgrønnes 82.

Utfordrer Jens på EU

I en video publisert onsdag kveld utfordrer Erna Solberg statsminister Jens Stoltenberg i EU-spørsmålet.

- Island har søkt om EU-medlemskap. Vi risikerer at EØS-avtalen kan falle. Det vil få katastrofale følger for norsk næringsliv. Mener du virkelig, at uansett hva som skjer de neste fire årene, så vil ikke Arbeiderpartiet være åpne for en prosess som ender med norsk EU-medlemskap? Mener du ærlig talt at det er forsvarlig? spør Solberg.

Se videoen her: (Artikkelen forsetter under video)

HTML EMBED

I sin blogg på VG Nett skriver Erna at Arbeiderpartiet har gjort knefall for regjeringspartnerne i EU-saken.

- Det eneste nye som kom fram under regjeringspartienes pressekonferanse denne uken, var at Arbeiderpartiet kommer til å gå til valg på et nei til EU-medlemskap de neste fire årene, skriver Erna Solberg i sin VG-blogg.

- Høyre kommer ikke til å gå inn i en regjering som sier at vi ikke skal ta opp en EU-søknad de neste fire årene. Vi har tidligere sittet i en regjering med en selvmordsparagraf hvis EU skulle bli aktuelt. Det er mulig å gjøre det samme igjen, sier hun til VG Nett .

Annonsebilag