RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elendige resultater for Clegg og Miliband

TAKKER FOR SEG? Skuffelsen sto å lese i ansiktet til Labour-leder Ed Miliband. Eksperter tror han går av før lunsjtid fredag.
TAKKER FOR SEG? Skuffelsen sto å lese i ansiktet til Labour-leder Ed Miliband. Eksperter tror han går av før lunsjtid fredag. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Labour-leder Ed Miliband og partileder i Liberaldemokratene Nick Clegg er omtrente like nedstemte etter elendige valgresultater.

- Resultatene kommer fortsatt inn, men dette har helt klart vært en skuffende og vanskelig natt, sa Miliband, og fortsatte:

- Vi har ikke gjort de fremskrittene vi hadde håpet på i England og Wales. I Skottland har vi sett en bølge av nasjonalisme som har overveldet oss. Jeg er svært lei meg for det som har skjedd.

Les også: - Et av de mest overraskende valgresultat i Vest-Europa siste 20 år

Miliband takket også velgerne i Doncaster North, som sørget for at han beholdt sitt sete i Parlamentet.

- Forferdelig for Liberaldemokratene

Også Liberaldemokratene gjør et elendig valg. Spørsmålet er om partileder Nick Clegg går av.

- Dette har vært en forferdelig kveld for Liberaldemokratene, sier Nick Clegg.

Spekulasjonene går allerede om han kommer til å trekke seg som partileder. Clegg selv sier kun at han vil kommentere senere.

- Jeg kommer til å gi ytterligere kommentarer om konsekvensene av dette valget både for landet og for partiet jeg leder, og min posisjon i Liberaldemokratene, når jeg snakker til kollegene mine senere i dag, sa Clegg fredag morgen.

Clegg vant setet fra valgkretsen Sheffield Hallam, men LibDem gjør et svært dårlig valg nasjonalt. Valgdagsmålingen gir partiet kun 10 seter, mens valget i 2010 ga dem 57. Næringsminister Vince Cable er blant dem som mister parlamentsplassen.

Liberaldemokratene blir trolig straffet hardt for de fem årene som juniorpartner i regjering med De konservative. Spørsmålet nå er om det er aktuelt å fortsette i noe regjeringssamarbeid.

- Jeg blir veldig overrasket hvis Liberaldemokratene blir med i noen regjering. De er ikke i en posisjon til å stille tøffe krav, sier historiker Hans Olav Lahlum til NTB.

BBC kaller valget et «horror show» for partiet.

- Dersom han blir gjenvalgt, er det et spørsmål om hvor katastrofal nedgangen har vært for partiet, sier Lahlum om sjansene for at Clegg fortsetter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere