RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elendige tall fra SAS gir flere gratisbilletter

Sist oppdatert:
Flyselskapet SAS leverte nok et svakt kvartal. De elendige tallene fører til at konkurrenten Ryanair må ut med flere gratisbilletter
(Ny: Korrigering)

SAS var ute med sine resultater for fjerde kvartal. Tallene var sørgelig lesning.

SAS fikk et resultat før skatt på svake minus 419 millioner svenske kroner, av en omsetning på 14.940 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal. Resultatet inneholder en ny engangsavsetning på 111 millioner svenske kroner.

Dette var klart svakere enn analytikerne ventet på forhånd på bunnlinjen, men bedre enn ventet på topplinjen.

Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat før skatt på -279 millioner svenske kroner av en omsetning på 13,996 milliarder svenske kroner. I samme kvartal i fjor var tapet før skatt på 245 millioner svenske kroner. Dermed ser man SAS-sjef Jørgen Lindegaard ikke har klart å stoppe tapsrekken.

Driftsresultatet til SAS ble på minus 143 millioner svenske kroner i fjerde kvartal, mot minus 43 millioner svenske kroner i samme kvartal året før.

Ut med mer gratisbilletter

Som iMarkedet.no skrev i går, har Ryanair i Norden gjort en gimmick i forbindelse med de svake SAS-tallene.

Les saken her:

Ryanair håner SAS

Ryanair deler ut 10.000 gratisbilletter for hver 100 millioner SAS går i minus. iMarkedet.no skrev tidligere i dag at hvis det er fjerdekvartalsresultatet før skatt som legges til grunn, vil altså Ryanair ut med 40.000 gratisbilletter. I en melding skriver imidlertid Ryanair at det er årstallene som legges til grunn for beregningen. Dermed er det snakk om 190.000 billetter.

Det er bare å stille seg i kø, billettene legges ut fra og med torsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere