RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elendige tall fra seismikkselskap

Sist oppdatert:
Det franske seismikkonsernet Compagnie Generale de Geophysique har lagt frem et dårlig resultat for tredje kvartal, og melder om et meget svakt multikliensalg
CGG fikk et resultat på minus 25,5 millioner euro, inkludert engangsposter på minus 17,4 millioner dollar. Justert for engangspostene ble resultat pr. aksje på 0,60 euro pr. aksje, mot pluss 0,35 euro i samme periode i fjor.

Driftsinntektene i kvartalet endte på 135,7 millioner euro, mot 153,8 millioner i samme periode i fjor. Det ga driftsresultater før engangsposter på henholdsvis 0,2 millioner og 17,6 millioner euro.

CGGs seismikkrelaterte inntekter endte på 76 millioner euro i tredje kvartal, et fall på 39 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Hittil i år er fallet på 11 prosent sammenlignet med 2002.

Når det gjelder CGGs seismikkvirksomhet offshore, falt inntektene med voldsomme 48 prosent til 26,3 millioner dollar.

- Multiklient ettersalg var meget lavt gjennom kvartalet, skriver selskapet i rapporten.

CGG hadde en økning ordreboken på 33 prosent fra begynnelsen av september til 1. november, og det er i hovedsak økte ordre til teknologidelen Sercel og økt kontraktsseismikk. Ordreboken er nå på 305 millioner euro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere