RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elev (15) slo ned lærer

Med bare knyttenevene gikk den 15 år gamle gutten løs på læreren i klasserommet.

Overfallet ble imidlertid mildt straffet da gutten måtte møte til rettssak i Bergen tingrett mandag.

Slo med knyttet neve
Episoden fant sted på en skole i nordre bydel i Bergen i januar 2005. Mens den kvinnelige læreren pendlet mellom klasserommet og et grupperom, klatret 15-åringen og en medelev inn vinduet til klasserommet. Da læreren oppdaget at de to guttene hadde slått seg ned sammen med de andre elevene, ba hun dem forlate klasserommet. Men begge to nektet.

Læreren forsøkte flere metoder for å få dem ut, men plutselig reiste gutten seg fra pulten og skubbet henne inn i veggen. Den voksne kvinnen opplevde situasjonen som truende og grep fatt i den krakilske 15-åringens arm for å føre ham ut med makt. «Hvis du ikke slipper meg, slår jeg deg» advarte gutten, før han, foran en sjokkert skoleklasse, vridde seg ut av lærerens grep og slo henne i ansiktet med knyttet hånd. Deretter flyktet han ut av rommet.

Fyrverkeri i korridoren
I retten var han langt på vei enig i lærerens beskrivelse av hendelsen, men påsto at han bare hadde truffet henne med albuen ved et uhell. Retten festet mer lit til læreren, spesielt siden gutten i etterkant ba henne om unnskyldning for slaget.

Skolen hadde også tidligere hatt problemer med 15-åringen. Sammen med en kamerat, fyrte han av nyttårsraketter i skolens korridorer, bare to uker før han slo ned læreren.

- Håndterte det dårlig
Under rettssaken argumenterte forsvarer Line Hvidsten Ingebrigtsen med at lærerens håndtering av situasjonen hadde vært klanderverdig, men retten var uenig. Den mente derimot at vold mot lærere på jobb er et alvorlig samfunnsproblem, og at slaget kvinnen fikk, hadde et betydelig skadepotensiale.

Men guttens unge alder reddet ham fra ubetinget fengselsstraff. Som en betinget straff ble gutten dømt til 30 dagers fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere