RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MEDELEVER: I løpet av tirsdag ettermiddag kom det medelever og venner, som tente lys utenfor skolen som savner 16 av sine elever og to lærere.
MEDELEVER: I løpet av tirsdag ettermiddag kom det medelever og venner, som tente lys utenfor skolen som savner 16 av sine elever og to lærere. Foto: Martin Meissner (Scanpix)

Elev glemte passet - mistet nesten ulykkes-flyet

Sist oppdatert:
En klasse på 16 elever og de to lærerne deres er savnet etter Germanwings-ulykken i Frankrike.

16 elever og to lærere fra den tyske byen Haltern am See var om bord på flyet som styrtet i de franske Alpene tirsdag, det bekrefter skolens ledelse.

- Skoleledelsen har fått bekreftet av spanske myndigheter at elevene var ombord på flyet, sammen med lærerne, sa Haltern am Sees ordfører, Bodo Klimpel, under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Tenåringene var elever ved Joseph-Koenig-Gymnasium i Haltern-am-See, like utenfor Düsseldorf, og hadde vært i Spania på språk-tur. De var på vei hjem da flyulykken skjedde. Ifølge dailymail.co.uk holdt gruppen derimot på å miste flyet, da den ene av elevene hadde glemt passet sitt på adressen de bodde i Spania.

LES også: Germanwings-ulykken: Her er de første bildene fra ulykkesstedet

Men jentas vertsfamilie tilbød seg å kjøre jenta og reisedokumentene til flyplassen i Barcelona, slik at alle elevene kunne reise samtidig.

Byens ordfører bekrefter historien, og sier at jenta oppdaget forglemmelsen da hun var kommet til togstasjonen, der gruppen møttes for å reise videre til flyplassen. For at hverken hun eller resten av elevene måtte vente i Spania, hadde vertsfamilien hennes kjørt henne direkte til flyplassen, slik at hun skulle rekke flyavgangen.

Ordfører Bodo Klimpel og skolens ledelse holdt pressekonferanse etter at ulykken ble kjent.

I SORG: Elever trøster hverandre etter at det ble kjent at 16 av skolens elever og to lærere befant seg på Germanwings-flyet.

I sorg

Byen Haltern am See ligger nordvest i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor Düsseldorf – flyets planlagte landingssted – er hovedstad.

Resten av skoledagen ble avlyst, da den tragiske nyheten ble kjent. Venner, medelever og andre pårørende har tirsdag kveld samlet seg utenfor skolen, der de har tent lys og lagt ned blomster.

- Dette er utvilsomt den verste dagen i denne byens historie, sa en representant for skoleledelsen på pressekonferansen, der også ordfører Klimpel var tilstede.

- Elevene gikk i en spansk-klasse på 10. trinn. De hadde deltatt på en elev-utveksling med spanske elever, og skulle fly tilbake i dag.

To babyer om bord

Flyselskapet Germanwings opplyste på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at 67 av passasjerene var tyske statsborgere. I tillegg var det to babyer om bord, ifølge selskapet.

Frankrikes president François Hollande opplyser at det var tyske, spanske og trolig også tyrkiske passasjerer om bord i ulykkesflyet. Spanske myndigheter har opplyst av det var 45 personer med spanske etternavn om bord.

Ifølge Belgias utenriksminister Didier Reynders var det minst en belgisk statsborger om bord, som var bosatt i Barcelona, skriver den belgiske avisa Le Soir.

150 om bord

I alt var det 144 passasjerer og en besetning på seks om bord i flyet som styrtet i Frankrike tirsdag, ifølge Germanwings.

– Vi ville gjøre alt vi kan for å finne ut hva som har skjedd, sier Oliver Wagner, en av flyselskapets ledere.

Germanwings-flyet var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland da det styrtet i nærheten av Digne-les-Bains tirsdag formiddag. Byen ligger rundt 100 kilometer nord for Nice.

LES: 150 personer mistet livet etter flystyrt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere