Elev innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse

Det går 550 elever på Sandsli videregående.

Det går 550 elever på Sandsli videregående. Foto: Reinhardheydt/Wikimedia

Legevaktene i Bergen er varslet.

16.05.14 15:49

En førsteklassing på Sandsli videregående i Bergen er innlagt.

– Det er kjent at eleven har hatt kontakt med russen. Alle legevakter i Bergen er varslet, melder Hordaland fylkeskommune i en pressemelding.

Rektor Margrethe Fredhøi sier skolen fikk beskjed om innleggelsen fredag morgen. Skolen har foreløpig ikke hatt kontakt med elevens foreldre.

– Vi har kartlagt hvem som har hatt kontakt med eleven de siste dagene. Vi har sendt sms til elevene og lagt ut informasjon om hjernehinnebetennelse på skolens nettside, sier Fredhøi til Bergensavisen.

Deler ut antibiotika
Nå har vi full beredskap. Vi deler ut antibiotika til de som har hatt nær kontakt med elevene de siste to dagene. Dette er det helsesøsteren ved skolen og kommunelegen i Bergen som står for, sier rektoren.

Etat for helsetjenester i Bergen kommune har gitt forebyggende antibiotikabehandling til alle nærkontakter som kan være smittet, opplyser fylkeskommunen.

– Russen har tidligere fått tilbud om vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. Likevel ber vi om at de med mistanke om at de er smittet om å ta kontakt med lege så tidlig som mulig, sier Svein Heggheim, fylkesdirektør for opplæring ved Hordaland fylkeskommune.

Han sier at det er lagt ut informasjon på nettsidene til tre videregående skoler i Fana.

– Det er Nordahl Grieg videregående skole, Sandsli og Fana, sier han.

Det går elever 550 på Sandsli videregående skole og henholdsvis 852 og 466 på Nordahl Grieg og Fana.

– IKKE PANIKK
Det oppfordres at elever som merker symptomer på sykdommen, tar kontakt med lege.

– Informasjonen blir lagt på nettet. Nå er jo det ikke elever på skolen før mandag. Flere har allerede fått vaksine mot hjernehinnebetennelse, ettersom dette har vært et tilbud for elevene. Vi har ikke panikk, sier han.

I år har over 1500 russ vaksinert seg mot hjernehinnebetennelse.

– Vi følger situasjonen og har kontakt med smittevernoverlegen. Det er sendt ekstra doser med antibiotika til Bergen legevakt, sier Frank van Betten ved Bergen legevakt.

Les flere saker hos BA.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.